Zlatans superscoring kom mot MFK

Av Knut Hovland

Zlatan er på alle fotballinteressertes lepper foran kveldens kamp mellom Portugal og Sverige. Den tidligere Malmö-spilleren har hatt en fantastisk karriere og vært innom flere av de aller beste klubbene i Europa. Men gjennombruddet i karrieren kom med scoringen mot Moss i 2001, og den scoringen rangerer  Zlatan selv høyere enn alle de andre flotte scoringene han har vist verden de siste 12 årene. Inkludert scoringen mot England i fjor høst.

Etter kampen mot MFK fikk Zlatan tilbud om sin første proffkontrakt, med nederlandske Ajax. Og en sentral person i forbindelse med den kontrakten var Leo Beenhaker som var trener for Real Madrid da de møtte Moss i serievinnercupen i 1988.

Se scoringen her, klikk for VIDEO

VG viser nå Zlatans 15 beste scoringer på sin nettutgave, og den første er den mot Moss. Deretter følger flere andre flotte scoringer, blant annet mot NAC Breda, Fiorentina, Benfica, England og Anderlecht. Mot sistnevnte lag scoret Zlatan hele fire ganger i en Champions league-kamp i høst og selv Anderlecht-fansen klappet for svensken. Ballen hadde en fart på rundt 150 kilometer i timen ved den ene scoringen.

Zlatan regnes som en av de aller beste spillerne i verden og er favoritt til å bli årets vinner av Gullballen – foran Ronaldo og Messi.

Se ham på svensk TV4 mot Portugal i kveld!

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design