Wiggo vil ha gull!

Søndag reiser juniorlaget vårt opp til Molde og Røkke-løkka for å spille finalen i årets junior NM. Det er hele 10 år siden MFK var i finalen sist og 16 år siden de sist kom hjem med et trofè. Men på søndag nærmest lover trener Wiggo Karlsen gull på den meget talentfulle gjengen.

Hvor stort er det egentlig at dere har spilt dere frem til finalen i NM?
– Det er en bra prestasjon. Hvis du ser på interkrets seieren fra i fjor over 22 kamper, er vel kanskje den større enn å nå finalen i NM. Cupfinale er noe stort og moro. Men opp mot interkretsen fra i fjor er nok den større.
Det har ikke gått så bra i interkretsen i år?
– Nei, men det har sine naturlige årsaker enn det. Vi har ikke vært i nærheten av å bruke det beste laget, men det har vært meninga helt fra starten det. Målsetningen var å ta 5. plassen og nå har vi nesten sikra oss 3. plassen. Det er over målsetningen.
Men finalen i NM har hele tiden vært målet?
– Ja, det har det. Det og finalen på Hamar i JET-turneringa.
Det ble et surt tap i finalen på Hamar?
– Det ble det. Men nesten er ikke nok. Vi har gjort en god prestasjon, ingen tvil om det. Skal du videre i verden så må du oppnå det ”nok-et”. Og det er ikke så forbanna enkelt å oppnå, men har du det som hovedmål så kan du finne på bra mange del mål under veis. Cupfinalen i Molde er et del mål. Målet mitt er at jeg skal se flest mulig av gutta mine på Tippeligakamp. Da slår jeg meg ikke til ro med den holdninga som generell i norsk fotball om at vi er heldig hvis vi får frem en hvert tredje år. Det er en passiv målsetning. Jeg vil ha frem mange flere. Hvor mange vet jeg ikke, men jeg godtar ikke en så passiv tanke som en hvert tredje år.
Hvordan lader dere opp til finalen?
– Det var kamp mot Skedsmo på søndag, som vi vant 3-1. Trening mandag og tirsdag. De som ikke spilte kampen på søndag skal være med å spille juniorkamp onsdag. Så blir det en ganske tøff trening på onsdag, samling på fredag. Fri på lørdag og avreise til Molde litt over 11 på søndags formiddag. Kampen begynner 1530. Da tar jeg med meg 16 spillere oppover. To keepere og 14 utespillere. Jeg er rimelig sikker på hvilke spillere jeg får med meg oppover, men det sier jeg ikke før på fredag, smiler han lurt.
Hva vet du om motstander Molde?
– Jeg bruker ikke noe tid og energi på motstanderne. Det har jeg aldri gjort. Jeg legger mer vekt på psykologiske faktorer. Foran kampen mot Viking i Stavanger satte jeg fokus på flytsone. Jeg vet at alle vil, men vil de for mye så løfter de skuldrene og da blir prestasjonene dårligere. Det så du tydelig i første omgangen i Stavanger at de ville mye. Men det ville for mye. Da sa til de i pausa at tapte vi der, så hadde vi nådd kvartfinalen i NM år 2000, men da skulle vi i det minste gjøre det vi kan. Og da vi gikk ut i andre omgang var det enveiskjøring og de fikk ut det de ville. Det synes jeg egentlig jeg så tendensene til mot Stabæk også. Jeg vet Molde har to veldig bra spisser og bra sentrallinje på midtbanen. Det har vi også. Jeg vet ikke noe mer, og det gidder jeg ikke undersøke heller, slår han fast med et smil.
Hva har deres beste kamp i år vært?
– Lillestrøm-kampen hjemme (seier 5-0). Ellers var semifinalen mot Tromsø på JET-turneringa bra, men Lillestrøm kampen var nok bedre.
Resultatmessig har dere omtrent spassert videre i NM?
– De fire siste rundene, ja. Men vi slet veldig mot Nordstrand i første runden på kunstgresset der. Da fikk vi en spiller utvist på stillingen 1-1 tidlig i andre omgang. Vi slet også mot Frigg hjemme hvor vi vant på straffer. Men etter det har det vært veldig klare seiere. Jeg vet ikke hvorfor det har vært sånn, men hvis du tror du vet resultatet av en kamp på forhånd, blir du rimelig sikker. Og hvis du er for sikker, så blir du slapp i konsentrasjonen. Er du usikker på et sluttresultatet, som du bør være, så blir du gira og konsentrert, så der ligger kanskje noe av forklaringen.
Hvor mange spillere har du brukt på laget ditt i år?
– Det har vel blitt rundt 20 spillere det. Det er ikke så mye det.
En del av de er tatt opp på A-laget, hvordan påvirker det laget ditt til søndagen?
– Nå blir det sånn at Magnus og Simen blir værende her i Moss, mens Per Morten Kristiansen blir med oss oppover. Det ser jeg på som hyggelig. Vi har så mange bra folk i den 16 manns troppen at det bekymrer meg ikke at Simen og Magnus ikke blir med. Sånn er det bare.
Kommer dere hjem på søndag med et trofè?
– Ja, det tror jeg. Får vi skuldrene ned og dette her ikke er verdens undergang, så gjør vi det. Det er jeg sikker på. Mandag var første gang vi tok opp finalen som temaet og da sa jeg til gutta at jeg trodde Molde kom til å bli for sterke. Da ble det helt stille. Og så sa gutta: Hvordan i all verden kan du mene det, Wiggo? Jamen, dere vet jo at Magnus og Simen ikke skal være med. Det var det jeg ønska de skulle si. Jamnen, vi er gode nok. Sånn ser jeg også på det. Vi er gode nok, hvis skuldrene er der hvor de skal være, avslutter en veldig bestemt trener med gull i blikket.
Du ønsker å ha flest mulig mestere?
– Ja, sånn som det er nå ønsker jeg å gi flest mulig sjansen. Lars Hatlen har vært veldig viktig i dette her. Han redda oss i straffekonken mot Frigg, mens Ken Tore Karlsen ble matchvinner mot Nordstrand, så det er mange som har bidratt til dette. Jeg ødelegger ikke et resultat med å sjanse, det gjør jeg ikke, men jeg ønsker å gi flest mulig sjansen til å ble mestere. Si at 20 stykker vil bli mestere. Spillere som Per Morten, Jørgen Pettersen og Magnus Riis har alle tre kamper og må starte eller komme innpå i finalen for å bli mestere.

Kampen går på Molde stadion klokken 1530 søndag 1. oktober.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design