Viktig Mosseseier mot Hønefoss

Etter 120 minutters knallhard cupfotball på onsdag knyttet det seg en viss spenning til om hvordan kampen mot HBK ville utarte seg, men Moss tok tak i kampen fra første stund og lot aldri gjestene fra Ringerike slippe til. Etter 18 minutter kommer kveldens første nettkjenning da Håvard Sakkariassen vinner ballen på ved venstre dødlinje. Innlegget er presist, og Rob Friend setter hodet til og dermed er Moss i front med 1-0.
Moss fortsetter det gode spillet, og fem minutter senere får Moss en ny mulighet da Sakkariassen setter ballen utenfor fra 5-6 meters hold. Moss er nå inne i en god periode, og etter en halvtimes spill er både Vidar Martinsen og Sakkariassen farlig frampå med skudd.

Fem minutter før pause er det Gard Kristiansen som forfølger en lang pasning, han rekker den i siste øyeblikk og får lagt inn til Rob Friend som fyrer av fra kort hold. Hønefoss-keeper Solvoll redder mesterlig i første omgang, men Håvard Sakkariassen er frampå i skikkelig Gary Lineker-stil og pirker returen inn liggende fra en meters hold. Hønefoss var aldri særlig farlige i første omgang. Det som kom av skudd tok Per Morten Kristiansen seg greit av, og Moss gikk til pause med en meget fortjent 2-0 ledelse.

I andre omgang fortsetter Moss å male på i retning Hønefoss-målet, og det
betaler seg. 3-0 målet til Rob Friend er av den meget vakre sorten. Amin Askar
får ballen på venstre side, forserer til dødlinja og Rob Friends perfekte løp
resulterer i et like perfekt hodestøt og dermed er stillingen 3-0.

Etter 77 minutters spill oppstår det dramatikk på Melløs da HBK-keeper Solvoll er langt utenfor egen 16-meter. Rob Friend dribler enkelt av keeperen og fyrer av et skudd på mål. Skuddet blir stoppet av Gudbrand Ensrud som leker keeper-vikar. Det er i midlertig ikke særlig klokt, dommer dømmer rødt kort til Ensrud og straffe til Moss. Den setter Sakariassen kontant til venstre for keeper. Solvoll går til høyre og dermed er Moss foran med fire mål.

Hønefoss får imidlertid sin redusering da Frode Lafton er framme på en retur etter et knallskudd av et frispark treffer tverrligger og spretter ut i feltet igjen. Per Morten Kristiansen er sjanseløs på Laftons redusering, og dermed ender kampen med sifrene 4-1 til hjemmelaget. Dette var en meget god kamp av Moss, som aldri slapp Hønefoss til. En god gjennomkjøring og et godt resultat med tanke på tabellen. Med seier i dag er Moss fortsatt med i racet om en kvalifiseringsplass til Tippeligaen.
Dagens bestemannspremier gikk til Amin Askar (Kråkevingen) og Rob Friend (Moss Avis).

Video:
L-O
Mattsson om Hønefoss-kampen (48 kbps)

L-O
Mattsson om Hønefoss-kampen (340 kbps)

MOSS – HØNEFOSS (2-0) 4-1
Melløs stadion
1186 tilskuere

1-0 Rob Friend (16)

2-0 Håvard Sakariassen (41)

3-0 Rob Friend (60)
4-0 Håvard Sakariassen (79)

4-1 Frode Lafton (88)

GULT KORT:
Joachim Walltin (59)
Frode Lafton (73)

Lennart Steffensen (77)

RØDT KORT:
Gudbrand Ensrud (78)

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design