– Vi var smarte!

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@arkiv.mossfk.no)

Jon-André Fredriksen: Vi er på rett vei!

Din tredje scoring på to kamper, og på god vei til å nå din målsetning om å score minst 10 mål denne sesongen?
– Ja, det var morsomt å score igjen, for målsetningen min er jo å score 10 mål. Men jeg har fått en god start for å si det sånn, så det blir spennende fremover nå.

Hvordan vil du beskrive scoringen, som er en typisk Fredriksen-scoring?
– Typisk og typisk, men det har vært noen fine mål i det siste. Den kom på et skuddforsøk fra Husøy som gikk i beina mine og som jeg fikk lagt til rette på ca 20 meter og traff godt på.

Etter 8 seriekamper er vi kun ett poeng bak kvalik-plassen. Aner vi en reprise på 2005 sesongen, Fredriksen?
– Det er litt tidlig å si, men det er lov å håpe selvfølgelig. Jeg synes at vi skal konsentrere oss om en kamp av gangen. Det er fortsatt for tidlig å snakke om kvalik, og opprykk bør vi glemme så tidlig i sesongen. Men jeg tror vi kommer høyt opp på tabellen etterhvert hvis vi har marginene med oss, tror altså Jon-André Fredriksen.

Mahmoud El Haj: Endelig løsnet det!

Dette var din første a-lag scoring i Adeccoligaen. Hva tenkte du i øyeblikket ballen forsvant inn mellom stengene?
– Da tenkte jeg “endelig kom scoringen”, for det var jammen på tide.

Hvordan føler du det gikk ellers i går?
– Jeg synes at det gikk greit, og prøvde å gjøre det jeg fikk beskjed om ved å gå opp i flest mulig dueller og samtidig holde på ballen foran motstanders mål. Og det føler jeg at jeg klarte greit. Vi spilte ellers mye langt, noe vi avtalte før kampen.

Hva med motstanden dere møtte?
– Jeg ble ikke så veldig imponert, men det er ikke noe dårlig lag, for de jobber og sliter spesielt bakover, avslutter matchvinner Mahmoud El Haj.

Geir Bakke: Nesten som forventet

Ble lokaloppgjøret som forventet?
– Jeg synes egentlig at kampforløpet ble litt som jeg hadde forestilt meg. Vi regnet jo med at vi skulle møte et lag som hadde tatt samling i bunnen og som hadde hentet en del energi og ville komme hit med en voldsom glød og vilje. Jeg synes de klarte det bra i deler av kampen. Men i første omgang så er vi veldig smarte ved at vi slår en del over midtbaneleddet deres når de er etablerte, mens vi kommer etter og vinner en del andreballer. Vi var også brukbart flinke til å fylle på med folk og komme rundt på kantene. Dessverre ga innleggene for dårlig uttelling, men vi gjør likevel en veldig god 1. omgang.

– Når det gjelder 2. omgangen så er det vel i og for seg jevnere, men jeg føler at vi har grepet på kampen. Selv med 2-0 trodde faktisk jeg at det var spikeren i kista. Men vi blir litt for høye og klarer ikke å samle oss sånn som vi gjorde mot Notodden. Det gjør at det bølger litt frem og tilbake i perioder. Men jeg synes at vi spiller god fotball i 75 minutter av denne kampen, mens vi kunne løst det siste kvarteret litt annerledes.

Hvorfor er vi så solide og trygge hjemme på eget gress i år?
– Bakgrunnen for det er vanskelig å si, men vi har kommet godt i gang med sesongen, samt at vi har fått trua på at vi er solide, trygge og gode på hjemmebane. Vi har supporterne i ryggen og vi opplever de samme forholdene hver gang. Det er rett og slett stor trygghet i spillergruppen, og det klarer de så absolutt å vise frem her på Melløs stadion.

Hvordan vil du beskrive Mahmoud El Haj sin innsats her i dag. Han scoret også sitt første mål i serien for MFK?
– Han gjør en veldig god jobb for laget. Han presser jo nesten et helt forsvar alene. Mahmoud legger ned en stor defensiv jobb for laget ved å true bakrommet. Han er på løp hele tiden og fullfører løpet inne i boksen. Slik fikk han også betalt med en scoring, noe jeg synes var fantastisk moro, avslutter Geir Bakke.