– Vi skal bygge vinnerkultur!

Hvordan var ditt første møte med spillergruppen i dag, og din aller første trening med MFK?

– Det var et hyggelig møte med spillergruppen i dag, og særlig hyggelig å møte spillere som også var i A troppen sist jeg var i MFK. Jeg presenterte kort hvilken status troppen er i pr i dag og hva vi kan forvente av nye spillere i nærmeste fremtid.

– Jeg fortalte litt om meg selv og hva jeg står for samt mine målsetninger om hva MFK skal stå for i fremtiden. Dagens trening bestod av kort oppvarming, samt spill til 2 mål på liten bane. Allerede på første trening kunne jeg se at det bor mye bra i disse gutter. Tempo, teknikk og valg var helt i topp så det lover godt for 2013.

– Treningstider frem mot jul starter 10.des. og 2 uker fremover. Fra mandag til og med torsdag begge uker. Så tar vi en kort juleferie og starter opp for fullt torsdag 3. januar 2013. Det er planlagt 3 treningskamper så langt og flere vil bli avtalt så fort som mulig. Vi planlegger også en treningstur til Tyrkia i uke 8.

Føles det godt å være tilbake i MFK igjen, men denne gangen som hovedtrener?

– Ja, det var ikke vanskelig å finne frem til stadion, bilen kjente nærmest veien selv. Flott å se hvordan stadion er bygget om, som igjen gir fine rammer for kamper og ikke minst publikum.

– Som hovedtrener har jeg helt klare mål om å bygge opp en sunn kultur og respekt for alle som er involvert i klubben. Uansett rolle. Alle er viktige brikker i det store spillet og alle har krav på samme respekt. Respekt og riktige holdninger skal også preke laget. Spillerne skal opptrer som proffe i alle sammenheng både på og utenfor banen. Vi skal være en klubb alle mer enn gjerne vil møte før og etter kamp, men helst ikke i kamp, for der skal vi være best, hver gang. Vi skal bygge vinnerkultur i alle kriker og kroker rundt Meløs.

– Som trener er jeg analyserende både på lag- og enkeltspiller-nivå. Jeg gir alltid 100% av meg selv på både trening og i kamp og jeg forlanger det samme av mine spillere. Jeg har et motto som sier; Ærlig spill! jeg legger utrolig mye i de 2 små ord, men skal ikke utdype det næremere her, annet enn at alle, etter hver trening og kamp, skal kunne se seg i speilet og si; “i dag ga jeg ALT jeg kunne for LAGET!”

– Ellers er jeg en rolig type og gir konstruktive tilbakemeldinger til hver enkelt spiller etter behov. Ting som de kan øve på, ting de er flinke på og gjerne må gjøre oftere, ting å huske på i spesielle situasjoner osv. På spillermøter før kamp og i pausen går det mye i det taktiske og ikke minst det mentale. Under kamp er jeg ofte svært engasjert og står mer enn jeg sitter, gir instrukser og fekter med armer og bein. Jeg vil forsøke å få så mye smil og humør på treningene som mulig, under forutsetning av at vi får maks ut av tiden vi er sammen.

Fra dagens infomøte med spillergruppen der Michael Frank presenterte seg som vår nye trener, i bakgrunnen
står styreleder Thomas Thorkildsen. (Foto: Alvin Holm)

Hva kan vi forvente oss av deg som trener, vil det bli noe lignende spillemåte i Moss FK som det er i Follo?

– Vi skal ha ballen mye i 2013. Vi skal være dyktige til å flytte ballen rundt i laget og få motstander til å bli utålmodige og gjøre feil, da gir de oss rom som vi skal utnytte til vår fordel. Det betyr ikke at vi aldri skal få se raske kontringer og angrep, men det skal alltid være til rett tid. Vi skal spille underholdende angrepsfotball, men ikke være naive. Vi vil ofte angripe med 8 mann og utnytte banen maksimalt. Jeg er tilhenger av å gjenvinne ballen høyt i banen og dette er mulig hvis vi har flyttet mye folk frem. Så kan vi starte et nytt angrep høyere oppe i banen og dra nytte av det. Må vi falle ned og stå organisert i forsvar så er det viktig at alle kjenner sine arbeidsoppgaver i sone-forsvaret. Men i utgangspunktet skal vi opp i banen og styrer kampene.

Er det noen spillere som du selv ønsker å hente til klubben i løpet av vinteren?

– Det vil helt sikkert komme nye spillere utenfra, men det er for tidlig å sette navn på disse. Vi vil presentere troppen – en for en fortløpende som kontraktene blir signert. Vi skal ikke bare ha gode fotballspillere til MFK, men også riktige mennesketyper. Det er minst like viktig å ha riktige holdninger slik vi kan skape noe nytt og spennende sammen og da må vi tenke og handle likt, avslutter Michael Frank.