– Utrolig deilig !

Moss – Løv-Ham 3-1 (3-1)


1354 tilskuere


Mål: 1-0 Amin Askar (21), 1-1 Sindre Marøy (25), 2-1 Jonas Krogstad (42), 3-1 John Machete Muiruri (44).


Dommer: Trond Ivar Døvle, Svarstad.


Gult kort: Martin Thømt Jensen, Moss

– Utrolig deilig, jublet trener Joakim Mensen etter kampen, og fortsatte:- Dette skal vi ta med oss videre inn i kampen mot Sandefjord.
En hyggelig helg for mossefotballen er over. Nedrykkstruede Sprint-Jeløy vant et viktig oppgjør borte mot Manglerud Star, mens Moss altså har startet klatringen på tabellen etter dagens seier. Fredag sa formansskapet “JA” til Nye Melløs Arena. Mandag kan det hele krones med “seier” også i kommunestyret. Vi skal suge litt mer på karamellen før vi gir oss.


For kællane har ikke vunnet hjemme siden 4-2 mot Alta 29. juni! Dermed smakte denne seieren ekstra godt.


Før kampen møtte folk opp allerede halv tre for å se kællær fra åtti- og nitttallet. To lag bestående av spillere fra hvert sitt tiår spilte 2×20 minutter på en noe innskrenket bane og med et utall (!) spillere på hvert lag. Vi kommer tilbake med mer om den kampen, men satte den ikke egentlig humør i dagens kællær, også?


Moss startet veldig bra. Venstreback Amin Askar spilte godt, spesielt i første omgang og startet seiersballet på Melløs. En vakker scoring! Godt oppbygget, med vakre kombinasjoner på venstresiden, foranlediget tuppen Amin fikk betalt for. Keeper rakk ikke ned og Moss ledet fortjent 1-0.


Moss er imidlertid ikke helt friskmeldt i bakre rekker. Igjen glipper det ved at Martin Thømt Jensen blir parkert av Løv-Hams høyrekant, uten sikring. Det flotte innlegget settes kontant i mål av en møtende angrepskollega. Flott mål, men hvordan er det mulig at Moss lar én sjanse på 45 minutter bli mål? 1-1.


En kort periode var kællane en smule rystet, men fortsatte å stresse Løv-Ham til å gjøre feil. En meget opplagt Jonas Krogstad holdt nesten hele høyresiden alene, og imponerte både defensivt og offensivt. En gjenvinning bakfra av “Krokken” ga ham selv godt med rom, satte fart og fyrte av fra tjue meter. Ballen føk i tverrligger og ned bak streken. Et deilig mål av høyrevingen! 2-1!


Vi hadde knapt fått satt oss før John Mo Muiruri kombinerte fint på høyresiden, fikk ballen igjen og skjøt forbi keeper i motsatt hjørne. Et sjeldent herlig angrep med full uttelling! 3-1!


Plutselig var molefonkne mossinger i seiersmodus. Annen omgang ble preget av Løv-Hams stadig forsøk på å utligne ledelsen, men Moss burde i stedet ha økt sin ledelse etter flere opprullinger på kantene. Einar Kalsæg var friskere enn noen sinne etter innhoppet for debutanten fra Brasil, Michael Carneiro. Brassen imponerte ikke i sin første match for kællane, men viste frem et utsøkt venstrebein og et par overraskende finter innenfor sekstenmeteren. Vi er godt forspent på kantene nå!


Omgangen ble målløs, til tross for store sjanser til Moss og en rekke dødballer til Løv-Ham i gode posisjoner. Stephen Ademolu var nesten hele beholdningen til Løv-Ham og bør nok finne seg en klubb høyere opp. Midtstopper Aleksander Solli imponerte også hos gjestene, og Erlend Storesund markerte seg som en spiller over snittet.


Hos Moss fortsetter kaptein Lars Øvrebø å overbevise. Tross litt tempoproblemer, er spilleren skikkelig oppi situasjonene og er flink i gjenvinningsfasen. Midtbanen er i ferd med å finne seg selv! Det beste med kampen sett med mosseøyne er at ingen lenger står og ser på. Kjemping og vilje betalte seg i dag. Det er lenge siden vi har sett slikt på Melløs!


Fortjent seier, kællær!


(mossfk.no)


 


 

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design