Unum gleder seg til finalen

Blant de mange talentene som søndag kan bli Norgesmestere for juniorer, er Gisle Unum (18). Som venstreback eller midtstopper vil han få mye å gjøre i Molde, men det bekymrer han ikke så mye. For at det blir gull, ja det er han sikker på.

Veien til finalen:
1. runde: Nordstrand, B. 2-1 (Magnus Amundsen og Ken Tore Karlsen)
2. runde: Frigg, H. 2-2, seier på straffer. (Anders Askheim og Gunnar Østerbrød)
3. runde: Ørn Horten, B. 2-0 (Anders Askheim og David Kase)
4. runde: Lillestrøm, H. 5-0 (Jørgen Pettersen 4 og Lars Ørving Eriksen)
Kvart`n: Viking, B. 3-0 (Simen Brenne, Jørgen Pettersen og David Kase)
Semi`n: Stabæk, H. 2-1 (David Kase og Jørgen Pettersen)
FINALE: Molde, B. ?-?

Du kan bli Norgesmester på søndag?
– Det stemmer det. Det er sinnsykt. En stor opplevelse bare å komme dit, for det er mange gode lag som har vært med. Det er litt morsomt at det er i Molde også. Det blir en opplevelse.
Hvordan har sesongen deres vært i år?
– Det begynte ikke så bra. Vi starta vel med to-tre tap i serien, men der har vi ikke med de beste, som Simen Brenne, Jørgen Pettersen og Magnus Amundsen. Så det starta veldig dårlig, men etter hvert så kom vi. Og etter JET-turneringa på Hamar har det gått veien. Sånn var det i fjor også.
Det har vært en slags nesten-sesong for dere i år med tredjeplass i serien og finale-tap på Hamar. Dere skal vel ikke ha et nytt finaletap søndag?
– Nei, det skal vi ikke ha. Den må vinne. Spesielt etter tapet mot Brann i JET-turneringa er det viktig for oss å vinne denne finalen.
Vet du når MFK sist vant junior-NM? (1984)
– Var ikke det i –84 eller –85?
På tide med en ny seier?
– Ja, det hadde verdt moro det. Sist var jeg to år gammel, ler han. – Det var lenge siden, så det er på tide det nå.
Hva er favorittposisjonen din på banen?
– Det er midtstopper. Der konkurrerer jeg med Magnus Amundsen, Erik Borgen og Håvard Solvang om en plass. Jeg er litt kort også, så da blir det vanskelig.
Beskriv deg selv som fotballspiller.
– Jeg er en sliter, kanskje. Den som jobber mye. Er ikke noe teknisk vidunder. Kanskje mer spillerforståelse. Dette er andre året mitt i MFK etter at jeg kom fra V/S. Det var en stor forandring det. Selv om det var moro der, er det litt mer seriøst her i MFK.
Hvor høyt kan du nå?
– Jeg vet ikke. Før hadde jeg som mål å komme på A-laget til Moss og spille i Tippeligaen. Men etter hvert har jeg forstått at det er såpass mange gode fotballspillere at det er ganske vanskelig å komme frem. Det er snakk om å være seriøs og sånt. Jeg vet ikke hvor langt jeg kan nå eller hva målet mitt er, men å komme på A-laget til Moss har jeg fortsatt lyst på. Det hadde vært moro det.
Trener Wiggo da?
– Ja, han er stor altså. Spesielt på de psykiske sidene. Også er han veldig rettferdig. Så han skal ha mye av æren for sesongen i fjor og i år.
Hvor mye betyr han for laget?
– MYE!
Går dere ut på søndag for å vinne finalen for dere selv eller for han?
– Det er begge deler. Han er minst like engasjert som oss, tror jeg. Han tror jeg har minst like moro av det som oss.
Hvilken kamp forventer du på søndag?
– Det er vanskelig å si. Vet jo ingenting om Molde, vi har jo ikke spilt mot de eller noe. Det blir sikkert nervøst. Ingen av laga har vært med på noe sånt før, men jeg tror det blir en bra kamp.
Etter 3. runden har dere spasert videre i cupen?
– Ja, da har det gått bra. Spesielt mot Viking gikk det bra, selv om vi kanskje var litt heldig at vi fikk det målet i andre omgang. Laget er ganske samspilt egentlig, selv om vi har med en del spillere som ikke alltid er med.
Begynner dere å merke at det nærmer seg finale?
– Ja, vi gjør det. Det er mye snakk om det i hvert fall. Det er skikkelig moro det.
Hvem setter mest press på dere?
– Jeg tror nok det er oss selv. Wiggo gjør det ikke og tror ikke slektninger gjør det heller. Wiggo er flink til ikke å sette press på oss. Han prata litt med oss om det på mandag. Etter hvert sa vi at vi måtte slå de. Ikke at vi var sikre på det, men at vi hadde gode sjanser. Så han skjønte at vi trodde på det selv.
Hva sier magefølelsen?
– At vi vinner! Ikke med god margin, men vi vinner så vidt tenker jeg.
Hva skal dere gjøre når dere kommer hjem med trofèet?
– Da skal vi skryte av det i flere uker, ler han. – Da skal det feires.
Du er ikke redd for at dere skal komme hjem med halen mellom beina?
– Det er ikke umulig det heller. Må tenke litt på det også. Skal være litt forsiktig på det en sier og gjør, men så lenge en gjør sitt beste så går det vel bra, tenker jeg.
Kråkene skal fly høyt hjem fra Molde, som A-laget gjorde det i våres? (3-0)
– Ja, det skal de, ass. Det er det ikke tvil om! Det hadde vært morsomt hadde vi fått til det og.
Har det blitt noen mål på deg i år?
– Det har ikke det, dessverre. Jeg har hatt noen sjanser, men som forsvarer så har jeg ikke utnytta de. Er en mann for de store anledninger. Putter i finalen, tipper Unum, som etter sigende skal være et av de største talentene på interkrets laget.

Kampen går 1530 på Molde stadion søndag 1. oktober

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design