Uavgjort i Østfold-derbyet

Av juniortrener Joakim Mensen

Moss FK Jr. – FFK Jr. 2-2 (0-1)
M: Udnæs (2)

Det ble uavgjort 2-2 i en intens og til tider velspilt kamp fra begge lag. Nok en gang viser vi moral og fysisk utholdenhet utover kampen, og vinner nok en gang en 2.omgang.

Kampen åpnet bemerkelsesverdig tamt fra vår side, og vi gjorde mye rart i alle faser. FFK tok oss i duellene og var over oss i de første 15 min. 0-1 til FFK kom velfortjent etter et meget fint angrep der vi avga for mye plass i mellomrommet. Selv med 0-1 “våknet” vi ikke før halvspilt omgang. Da fikk vi straffespark, men vår sikre straffeskytter Dahlbom maktet ikke å overliste FFK-keeperen.

Straffesparket ble et vendepunkt i kampen. Fra og med da overtok vi gradvis, og utover 2.omgangen styrte vi kampbildet. Med unge Markus Eliassen i spissen viste vi tøffere duellspill, større taklingsvilje og komprimerte lagdeler vant vi ballen oftere og holdt spillet unna vår halvdel. Dette resulterte i flere gode angrep. 1-1 kom etter ballvinning på FFK’s halvdel…Steffen Lilleng frispilling av Udnæs var av høy klasse og Udnæs holdt hodet kaldt og plasserte ballen i lengste hjørne.

Fem minutter senere vant en god Marius Gjestrumbakken ballen midt inne på vår halvdel og fant Udnæs med en utsøkt gjennombruddspasning hvor Udnæs parkerte FFK forsvaret og 2-1 – helt fortjent. Herfra tok vi fullstendig kontroll med tidlige spillvendiger – gjennombrudd vekselvis på kantene og sentralt. I denne perioden burde vi klart å økt ledelsen. Men minutter før slutt flyttet FFK opp spillere og lyktes med å få ballen inn i vår 16-meter hvor deres hurtige spiss fikk en fot på ballen som deres andre spiss kriget over streken – 2-2. Til tross for utlikningen fikk vi to halvsjanser som kunne vippet seieren i vår favør.

Uansett en brukbar kamp av oss i et fint “Østfold-derby” hvor vi fikk motbevist – både spillemessig og lagledning – at det vi opplevde i motsatt kamp i vår var en mental svikt vi ikke er bekjent av…

Kampen mot FFK ble den siste for mange av 86-spillerne som har vært med juniorlaget i 3-4 sesonger nå. Lagoppstillingen vår bar preg av dette og vi lot 86-generasjon få spille en “siste” kamp sammen. Vi vil benytte anledningen til å takke så meget for samarbeidet gjennom 3-4 sesonger. Kim Kapstad, Halvard Simonsen, Christian Udnæs, og Lars-Ove Engen setter nå kursen mot Stavanger for militærtjeneste…mens Joacim Heier, Steffen Lilleng, og Håkon Dahlbom fortsetter ut sesongen – vel og merke tilknyttet A-stallen.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design