– Trist dag for Moss Fotballklubb

Før sesongen startet i år ble det satt opp to klare målsetninger:
1. Overleve økonomisk
2. Overleve sportslig

– Dette er en trist dag og akkurat nå føler jeg meg forferdelig sliten etter alt det vi har vært igjennom siden februar 2009, sier styreleder i Moss FK, Jan A. Solvang, til mossfk.no i kveld etter at nedrykket var et faktum.

Dessverre klarte man bare å oppnå én av målsetningene, man unngikk konkursen som bl.a. rammet Lyn tidligere i sesongen, men må nå altså ta den tunge veien ned i 2. divisjon.

Det har blitt kuttet drastisk i budsjettet og man måtte starte året med permisjoner, endringer i bemanningen og en konstant kamp for å overleve økonomisk. Dette har nok påvirket resultatene på banen i større grad enn man skulle ønsket. Men oppnåelsen av den første målsettingen gir Moss FK uansett muligheten til å starte neste sesong med blanke ark.

– Selv om nedrykk føles som et stort nederlag er det viktig å huske på at vi i fjor var nær det laveste divisjonssystemet. Bare en enorm innsats av mange med hjerte for Moss FK hindret klubben fra å gå konkurs, fortsetter Solvang.

Planleggingen allerede i gang

Planleggingen av neste sesong var allerede godt i gang, uavhengig av sportslig utfall av årets sesong. Nå som det er klart at det blir 2. divisjonsspill neste år kan man konkret jobbe ut ifra dette. Det er derfor gledelig å se at mange av klubbens samarbeidspartnere allerede har signert avtaler på at de er med på å bygge opp klubben fra 2. divisjon. Dette gir Moss Fotballklubb et godt økonomisk fundament, og dette gir klubben muligheten til å sette opp et fornuftig og godt budsjett neste år som skal sikre direkte opprykk.
 
For la det være klinkende klart; tradisjonsrike Moss Fotballklubb skal tilbake på det nivået den hører hjemme!

Ledelsen i Moss Fotballklubb gjør en fortløpende evaluering av status i klubben og denne prosessen kommer til å intensiveres nå som den nye målsettingen er å rykke rett opp i Adeccoligaen igjen. Fokus nå vil være arbeidet med neste års budsjett og finne de personene som skal heve klubben.
Moss Fotballklubb har rykket ned før og har tidligere vist evnen til å komme tilbake. Dette skal klubben vise igjen!

– Jeg tror det er viktig å se etter mulighetene i enhver endring. “Change equals opportunities”. Nå handler det om å fokusere på hvordan Moss FK skal kunne reise seg til nye høyder igjen, avslutter Jan A. Solvang.
  
Det er naturlig at det er mange følelser som kommer til syne etter dette nedrykket, men Moss Fotballklubb håper alle ansatte, medlemmer, samarbeidspartnere, Kråkevingen, supportere og resten av byen så fort som mulig kan samles om en felles vei videre. Sammen skal vi få Moss Fotballklubb tilbake til toppen av norsk fotball.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design