Treners kommentar

Utfordringene står i kø når den ekstra lange høstsesongen blåses i gang med 3. runde NM mot Raufoss hjemme på Melløs i kveld.

Treningene etter EM-pausen startet mandag 19. juni, og en nesten fulltallig A-stall nærmest sprudlet av spilleglede og overskudd. Kampen mot Häcken torsdag den 22. juni var også positiv, med 2-0 seier til Moss FK. Samme kveld vant også MFK 2 det viktige toppoppgjøret i 3. divisjon mot Fredrikstad FK, med 3 – 2. ”So far so good!”

Søndag reiste vi til Küngshavn/Smøgen for å spille treningskamp mot allsvenske Gais. Noen turer og kamper skulle vi helst ha vært foruten, men det er selvsagt i ettertid og i etterpåklokskapens tegn. Hele turen ble en heltrist affære, med altfor dårlige rammefaktorer for et godt utbytte. Bitte liten, dårlig preparert bane i øsende regnvær, gjorde sitt til at arbeidsvilkårene var særdeles dårlige for spillerne. Det blir kort avstand mellom spillerne ute på banen, og når banen i tillegg ikke er verken klippet eller preparert, så må spillerne ha fokus på en litt annen måte enn vanlig. Allerede midtveis i 1. omgang ”ryker” hele venstresiden vår ut med skader. Gard Kristiansen får en strekk og Hasse Palmquist blir helt unødvendig meid ned bakfra og får en skade i høyre kne. I går ettermiddag kunne Trygve Kase konstantere at det kanskje verst tenkelige i forhold til kneskade hadde skjedd. Diagnosen er avrevet fremre korsbånd, og sannsynligvis er eneste utvei operasjon og lang rekonvalens. Veldig synd selvsagt med alvorlige skader på fotballbanen uansett hvem som blir rammet, men det skar ekstra i hjerterota til både undertegnede og alle rundt laget når akkurat Hasse ble rammet igjen. Dette sier jeg av flere årsaker. For det første var Hasse ute i over et år i sesongene ’97 og ’98, med et mystisk tarmvirus. Han kom tilbake med bravour etter en kanllhard opptrening, og har vært en av støttespillerne både i fjor og i år. Som venstreback vil jeg påstå at Hasse i år har vært blant de aller beste backer i Tippeligaen. For det andre, er det ekstra tøft å få en sånn skade og komme tilbake når en har passert 30 år. Kroppen leges ikke like fort lenger, og det trenges meget stor grad av vilje og motivasjon for å komme tilbake. Heldigvis har legevitenskapen kommet langt også i forhold til kompliserte kneskader, så hele Moss FK håper på det beste sammen med Hasse. Vi skal ihvertfall gjøre vårt ytterste for å få gutten tilbake igjen, både i form og humør.

Lykke til Hasse!