To nye på trening

Det dukker stadig opp nye ansikt på treningene. Denne uken skal to offensive spillere vise seg frem etter at de på eget iniativ meldte seg for
MFK. Clifford Azuma (22) fra Skeid og Rune Braathen (24) fra Drøbak/Frogn skal gjøre sitt for overbevise klubben om at de er verdt å satse på.

Unge Azuma er norsk statsborger, men har tilbrakt de siste to årene i hjemlandet Ghana. Det var først i sommer at han returnerte til Norge. – Jeg vant NM og Norway Cup i 1997 med Skeid, som juniorspiller. Faktisk avgjorde jeg Norway Cup-finalen. I tillegg har jeg en Norway Cup seier med Start.
For det var til Kristiansand han først kom til da han kom til Norge som liten gutt. Deretter gikk turen til Oslo og Skeid. Der gjorde han stor
suksess foran på et meget godt juniorlag. Nå er han kontraktsløs og lysten på spill i Moss. – Jeg kjenner Winsnes fra tiden i Skeid og Dagfinn. Det var han som hjalp meg til dette oppholdet.
Er du målfarlig?
– Ja, det er jeg, svarer han ærlig og hurtig. – Nivået på treninga er akkurat som forventet. Det er mange bra tekniske spillere i MFK. Jeg har sansen for både Simen og Benjamin. De er veldig gode teknisk. Styrkene mine er hurtighet og teknikk. Jeg liker meg best på ving. Det jeg liker bra med Moss er at de har mange unge spillere.
Du bor i Oslo, men vil spille for Moss?
– Ja, det er for mye tull i Vålerenga. Jeg vil spille for Moss!
Azuma har tilbud fra Ham-Kam og Start.

Rune Braathen (24) har spilt tre siste årene i Drøbak/Frogn. Før det var han tre år i Ski. – Jeg kontaktet Per A. Bakke for å høre om jeg kunne bli med på treninga. Og etter noen telefoner fikk jeg beskjed fra Knut Torbjørn om at jeg var velkommen på trening, forteller høyre vingen/spissen. – I 2. divisjon vant jeg mye på hurtighet og teknikk. På treningene her i Moss har vi drevet med lett teknisk trening og det har gått greit. Jeg synes MFK fremstår som en stabil og god klubb med gode trenere. Jeg har hørt mye bra fra gutta i Ski
om MFK. Jeg merker at de spiller mye mer teknisk. Forskjellen mellom eliteserien og 2. divisjon er at i 2. divisjon er det kanskje to eller tre bra tekniske spillere på et lag, mens her er alle bra. Jeg håper på å havne i Moss. Jeg bor på rett side av Oslo, vet du. Nå har jeg vært lenge nok i 2.
divisjon. Av det jeg har hørt fra trenerne i Drøbak, mener de at jeg bør prøve meg på et høyere nivå.
– Jeg scoret mye som junior- og guttespiller og er offensiv av legning, men har spilt på et lag som har slitt i bunnen i to år på rad nå. I år scoret
jeg fem mål og ble “nest-toppscorer” med det. Jeg har tro på det jeg gjør og håper å bli Mossespiller, dersom de vil ha meg. Jeg har ellers tilbud fra Follo, Skjetten og Drøbak/Frogn, men som sagt føler jeg at jeg har spilt nok i 2. divisjon, avslutter han.

Hjelpetrener Per Morten har ledet treningene de to siste dagene, siden Knut Torbjørn ha vært i Paris med TV3. – Mandag og tirsdag har vi trent i Melløsparken helt lett. Da er det vanskelig å si noe om kvalitetene til de to på så kort tid.
De skal være med på treningene torsdag og fredag også. Da skal vi trene på kunstgresset på Ekholt. Da blir det litt mer normal fotballtrening. Jeg har
inntrykk av at de klarte seg bra på de treningene vi har hatt på en humpete og bløt gressbane.
Det har vært en del som har fått prøvd seg på treningene den siste tiden?
– Jo, det har kanskje det. Men det er sånn vi må gjøre. Det er bedre at de kommer hit sånn at vi får se på de på trening, enn at vi må reise å se på de
i kanskje en kamp. Da er det ofte tilfeldigheter om de spiller bra eller dårlig.
Kanskje det er en fremtidig A-lagsspiller som dukker opp på treningene?
– Ja, de som er her for å trene de er her for å se om de kan være aktuelle for A-stallen.

PS! Jerry var tilbake på trening igjen tirsdag. – Det er første gang på
3-4 måneder. Det ser du når jeg får ballen i beina. Jeg får jo helt panikk,
ler han sliten i gresset.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design