Tidlig ferie for A-stallen‏

I den perioden skal det også spilles en treningskamp mandag 9.juli mot FK Tønsberg, som ifjor. Neste seriekamp er som kjent den 14.7. mot Østsiden på Melløs.

Blir det godt med ferie nå, Tor Thodesen?

– Ja, den kommer ganske beleilig for oss nå. Spillerne føler et stort press og ansvar for resultatene, og når de uteblir som i det siste er det tungt, både for de med lengre fartstid og for de som er ferske i gamet. Moss er nok i en særstilling i 2.divisjon når det gjelder omgivelsenes forventninger til laget. Samtidig er det akkurat dette presset som vil løfte oss når vi får flyt. Derfor jobber vi kontinuerlig med å få gruppa til å se på disse forventningene som noe positivt.

Moss FK har med sine 10 poeng havnet i bunnen av tabellen, hva er årsaken til det?

– På grunn av presset som er nevnt over er vi nok i utgangspunktet litt for sårbare for motgang. Vi har fått et par tap der vi taper på tross av at vi dominerer kampen, og vi ser ut til å slite med å legge sånne opplevelser bak oss og tar det med oss inn i neste kamp. Når så motgangen er et faktum forsterker dette usikkerheten. Mange skal ha svar på hva som feiler oss, og vi blir veldig senitive til alt mulig. Når dette legges oppå den motløsheten som har preget hele klubben etter nedturen vi fikk da vi oppdaget at rammebetingelsene på Melløs skal være så mye dårligere enn før på permanent basis, så sitter vi igjen med en vårsesong som ikke kan kalles noe annet en blytung.

Tor Thodesen tar nå grep sammen med a-stallen for å komme sterkere tilbake etter ferien. (Foto: Alvin Holm)

Hva skal dere gjøre for å snu trenden når treningen starter opp igjen?

– Vi har allerede startet en prosess på dette. Spillerne har selv kommet opp med flere punkter som vi skal ta tak i, det går både på hva hver enkelt skal gjøre og hva spillergruppa og trenerne skal gjøre. Stikkordene er tydelighet både på krav til hverandre og på oppgaver og på tilbakemeldinger underveis. Min viktigste oppgave tror jeg blir å bidra til større grad av trygghet hos hver enkelt. Vi skal stå sammen og komme oss igjennom dette!

Hvordan ser det ut på spillerfronten nå, og får vi se noen nye spillere i sommer?

– På slutten her manglet vi mange, og det er klart det blir en større belastning å spille 4 kamper på 10 dager når 6-7 spillere er ute samtidig. Jeg er sikker på at både Henriksen, Gjestrumbakken, Johannessen og Fredriksen er klare til vi starter opp igjen. Det kommer til å hjelpe godt. Når det gjelder nye er situasjonen den samme, vi har ikke mulighet til å tilby spillere godtgjørelse for å spille for MFK. Da står du igjen med spørsmålet om det finnes folk som spiller gratis som kan forsterke oss. Det kan jo hende, men det er mye viktigere å få mer ut av spillerne vi faktisk har i klubben, avslutter Tor Thodesen.