Thodesen: – Glad for at det går bra med Moss

Av Knut Hovland

Tor Thodesen var hovedtrener i Moss Fotballklubb i de to vanskelige sesongene 2011 og 2012. Han kom til en klubb preget av nedrykk og økonomisk krise og hadde ingen enkel jobb de to årene han var på Melløs. Men nå gleder han seg over at MFK er kommet på offensiven igjen.

– Det er ingen tvil om at Arne Erlandsen var riktig trener å hente inn i fjor sommer, og jobben han har gjort det siste året står det virkelig respekt av. Det kom en umiddelbar effekt etter trenerskiftet, og siden har jo også klubben hentet inn flere nye og gode spillere. Vi får bare håpe det fortsetter på samme måte resten av sesongen, så blir det spennende å se hva det ender med til slutt, sier Tor Thodesen.

Han har akkurat kommet hjem til Tønsberg og Norge etter å ha vært trener i klubben Bani Yas, som hører hjemme i byen med det samme navnet i det arabiske emiratet Abu Dhabi. Bani Yas spiller i en liga med 14 klubber, og det begynte veldig bra for den tidligere MFK-treneren. Det ble topplassering, rosende omtale og store forventninger til sesongen etter. Men da sprakk det skikkelig.

– Buen ble nok spent i høyeste laget, både sportslig og økonomisk. Vi klarte ikke å følge opp i sesongen etter og endte på en skuffende 9. plass i ligaen. Underveis har jeg vært en del av flere ulike trenerteam, det meste er blitt forsøkt, sier den sindige vestfoldingen til mossfk.no.

Nå ser han etter nye oppgaver som trener, men kan ikke røpe hva som er mest aktuelt. Sandefjord – som han fikk opp i Tippeligaen i 2005 – blir det i alle fall ikke. De holder stø kurs mot Tippeligaen igjen med Lars Bohinen som hovedtrener.

– Uansett hva som skjer for mitt vedkommende vil jeg følge med videre i det som skjer i Moss, og jeg vil blant annet berømme styrelederen, Thomas Thorkildsen, for den jobben han gjør. I tillegg er engasjementet og «trøkket» tilbake, både i klubben og byen. Det lover godt for framtida, sier Tor Thodesen.

Se også:
Mitt Arabia (DN)

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design