Teambuilding-helgen godt gjennomført

A-laget møtte opp kl. 17:00 på fredag. Spillerne hadde fått beskjed om å holde av hele helgen frem til søndag kl. 22:00, og visste ingenting av hva som ventet dem.
Målet med helgen var å teste spillerne fysisk, mentalt og sosialt, samtidig som spillergruppen skulle skape sterkere samhold gjennom tøffe opplevelser sammen. Når spillerne også får oppleve mestring sammen under slike forutsetninger, kan det skape enormt sterkt samhold.
– Vi var veldig spent på hvordan spillere og gruppen skulle reagere underveis. Man vet aldri hvordan man reagerer under slike forhold før man har vært gjennom det, sier Ole Martin Nesselquist som arrangerte helgen for sine spillere.
I tillegg til alle oppgaver som skulle løses, ble det lite med søvn og lite med mat underveis. Her er programmet for helgen som var.

Fredag kl. 17:00
– Her møtte spillerne opp på Melløs, og fikk informasjon om hvordan de skulle testes. De fikk ikke vite noen oppgaver, men fikk beskjed om å stålsette seg, og fikk beskjed om å ta vare på hverandre, sier Nesselquist.
Deretter ble spillerne ransaket, og måtte levere telefoner, nøkler, penger og personlige eiendeler til lederteamet. De fikk utdelt ti liter vann hver, i tillegg til en banan. De fikk beskjed om at dette kunne være alt de fikk denne helgen.

Fredag kl. 18:00
– Spillerne fikk beskjed om å forflytte seg til Alby Gård. Laget som brukte kortest tid vant. Lagene startet i 3 minutters-intervaller, slik at de ikke kunne sammenligne med de andre lagene. Dette er en tur på 6,5-7,5 km, avhengig av hvilken vei man tar. Dette var også en fysisk tøff test, sier Nesselquist.
Når spillerne ankom Alby, ble det arrangert en Quiz hvor man fikk strafferunder på 80 meter per feil svar. Når quizen og strafferundene var gjennomført var det førstemann tilbake til Melløs Stadion.
– Da spillerne ankom Melløs på kvelden, var de allerede veldig slitne. Da hadde de gått og løpt over en mil i uvant terreng, og hadde ikke fått mat, forteller hovedtreneren.
Mellom kl. 21:00-22:00 begynte spillerne å legge seg, og de fikk ca 10 mandler hver til middag. Disse mandlene ble overraskende godt tatt imot.
– Det er rart å se hvordan noen kan bli lykkelige over å få noen mandler når man er sulten nok, ler Nesselquist.

Lørdag kl. 01:00
Den største fysiske testen kom natt til lørdag. Kl. 01:00 vekket Ole Martin Nesselquist spillerne med signalhorn, før fire maskerte og uniformerte menn kom inn og dro spillerne opp av sengen, og inn i treningstøy.
– Det er alltid spennende å se hvordan spillere reagerer på dette. De går fra å sove dypt, til å ta 30 pushups på under 2 minutter. Og i tillegg er det maskerte og uniformerte menn som gjennomførte vekkingen og styrkeprøven. Dette kan være utrolig tøft, noe det også var, sier Nesselquist.
Natten videre besto av styrketrening, kondisjonstrening og konsentrasjonstrening. Nattens opplegg var ferdig kl. 04:15 natt til lørdag. Da var det en sliten gjeng som gjorde seg klar for seng.
– Når opplegget var ferdig for natten fikk spillerne to brødskiver uten pålegg. Deretter fikk de sove igjen. Så slitne har jeg aldri sett dem før, men de gjennomførte virkelig. Ingen trakk seg, og alle gjennomførte samtlige øvelser så godt de kunne, sier Nesselquist.

Lørdag kl. 06.30
Igjen var det tid for å vekke spillerne, denne gangen noe mer behagelig. Nå var det kun Nesselquist som vekket dem, ved å slå på lyset.
– Jeg slo på lyset, og informerte rolig om at de hadde 10 minutter på seg før de skulle være klare til å gå. Hvis blikk kunne drept, ville jeg nok blitt drept av 10 mann der og da, sier Nesselquist.
– Men det skal virkelig sier, spillerne sa ingenting. De gjorde som de fikk beskjed om, og var veldig lojale, legger Nesselquist til.
Deretter fikk det et kart som var markert med en sirkel. Innenfor denne sirkelen lå det en MFK-vimpel, og laget som først fant sin vimpel vant. Vimplene var gjemt på Ekholt, Øreåsen, Krapfoss og i sentrum.

Lørdag kl. 08.30
Etter at alle spillerne hadde returnert fra Vimpel-turen, fikk de beskjed om å gå samlet til Carlberg-skogen ved Ekholt Barneskole. Spillerne fikk med seg på veien en vedkubbe, ti fyrstikker og kniv.
– Når de kom dit hadde de dem siste 15 timene spist to tørre brødskiver og ca 20 mandler hver. I tillegg hadde de sover 2-4 timer. Dermed var alle sultne og veldig slitne etter nattens fysiske aktiviteter, sier Nesselquist.
Konkurransen i skogen var enkel; når laget hadde greid å lage bål fikk de én grillpølse per spiller. Utover morgenen fikk alle spillerne litt ekstra og spise, samt noe ekstra å drikke.
– Det var greit å fylle på med litt ekstra, alle var veldig slitne på det tidspunktet. Også rent medisinsk var det fornuftig å la kroppen få litt næring. Resten av morgenen gikk til å sitte i skogen rundt bålet og prate. Det var en veldig fin sekvens, hvor spillerne fikk snakket mye sammen, forteller Nesselquist.

Lørdag kl. 13:30
Spillerne hadde hatt ca. en time hvile etter Carlberg-skogen, og spillerne fikk beskjed om at neste oppgave handlet om å restituere. Og hva er vel bedre restitusjon enn isbading?
– Vi regnet med at denne kunne være tøffest for enkelte mentalt. Vannet holdt ca 2 grader, og det var -3 grader utendørs. Dersom det var noen som ikke gjennomførte ville laget få minuspoeng, informerer Nesselquist.
Alle spillerne gikk derimot rett ut i vannet, dukket en gang under, og gikk rett inn i varme biler som kjørte til Melløs.
– Utrolig imponerende og se hvordan spillerne sto opp for laget sitt. Mange av spillerne var veldig bekymret og skeptiske, men alle gjennomførte med besluttsomhet og vilje for å skaffe poengene til laget sitt. Rett og slett veldig sterkt, sier Ole Martin Nesselquist.

Lørdag kl. 15:30
Nå har spillerne altså holdt på 22,5 timer. Totalt har dem spist 20 mandler, to tørre brødskiver og tre grillpølser. De har vært i ekstremt tøff fysisk aktivitet ca 7 av disse timene, og sovet 2-4 timer. Neste test gikk ut på å holde konsentrasjonen under tøffe omgivelser.
– Vi arrangerte en Poker-turnering, som er veldig krevende fokus-messig. Spillerne var trøtte og sultne, og helt utslitt. Det var interessant å se hvem som greide å konsentrere seg og hvem som ikke greide det. Men totalt sett imponerte alle også på denne øvelsen, sier hovedtreneren.

Lørdag kl. 19:00
Når Poker-turneringen var ferdig fikk spillerne beskjed om å pakke sammen alt de hadde med seg, og at de skulle gjøre seg klare til å reise.
– Vi merket at spillergruppen ble spent og skeptisk. Det var mange som var usikre på hva som skulle skje. Noen trodde vi skulle på Spa-hotell, andre trodde vi bare skulle gå en tur for så å pakke ut alt på nytt. Dette var en liten mental øvelse, hvor de måtte leve med usikkerheten selv om alle nå var utslitte.
Også trener- og lederteamet merket godt at de var slitne nå.
– Ja, vi gjorde jo det. Materialforvalterne fikk sove 1-3 timer natt til lørdag, mens jeg fortsatt ikke hadde sovet i det hele tatt. Jeg og de andre lederne måtte sette opp og forberede alt mens spillerne sov, forteller Nesselquist.
Når spillerne da samlet seg kl. 19:30, pratet gruppen om hva de hadde opplevd det første døgnet. Spillerne trodde på dette tidspunktet at det fortsatt var 24 timer igjen av øvelsen. Deretter ble det informert om at det var én oppgave igjen, før det ble servert pizza og spillerne kunne dra hjem.
– Reaksjonen når jeg sa at de skulle hjem i kveld var vanvittig. Det var flere som var på gråten, og alle var veldig glad. Da så vi hvor tøft dette hadde vært for spillerne, sier Nesselquist.

Lørdag 21:00
Den siste øvelsen var av den sosiale sorten. Vi arrangerte sangkonkurranse med lagene, hvor alle lagene skulle fremføre en sang hver, og dette er vanskelig for mange. Mange hater å stå foran en gruppe, og spesielt når man må synge.
– Igjen imponerte gutta voldsomt, og alle gjennomførte. Noen av spillerne ville heller hatt fire timer løping, men de gjennomførte, sier Nesselquist.

Imponert og stolt
– Jeg må si at samtlige spillere virkelig gjorde en fantastisk jobb. De gjennomførte alt uten å klage, og alle har lært mye om seg selv. Spillerne har fått nye definisjoner på det å være sliten, trøtt og sulten. De har presset grensene sine både fysisk, mentalt og sosialt. Og de har gjort det sammen med lagkameratene sine. Jeg er utrolig stolt og imponert, og når vi tar med oss disse erfaringene inn i hverdagen vil det være en kjempefordel for oss, avslutter Ole Martin Nesselquist.
Vinnerlaget ble Sort lag, som besto av Kjetil Berge, Henrik Stokkebø, Andreas Wasenius og Håkon Kolsvik.

MFK ønsker å takke følgende for å bidra med gaver til vinnerlaget:
Moss Naprapat Senter v/ Lars Herbert Nordgård
Klinikken for Han og Henne – ved Jeanette
The Well i Kolbotn
Og til sist takke Peppes Pizza som kom med 20 pizza til sultne spillere.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design