– Skape rutiner og vaner

– Skape rutiner og vaner

Lørdag kommer Alta til Melløs. Her er Ole Martins tanker.

Ole Martin Nesselquist, hovedtrener Moss FK (foto: Lars Smith, MFK)

 

Lørdagens prestasjon gledet oss. Nå spilte vi slik vi ønsker hver gang, med et aggressivt press på ballfører, et kollektiv som står høyt i banen, og vi kommer ofte inn i mellomrom og skaper ubalanse. I tillegg er vi overgangshissige og angrepsrettet. Slik ønsker vi å fremstå. Så hvordan skal vi kunne prestere slik i flere kamper? Det handler om å skape rutiner og vaner. Det må bli en vane å prestere godt, det må bli en vane å presse slik vi gjorde. Og vaner skaper vi i treningshverdagen.

Så nok en gang er vi tilbake til det samme. Vi skal fortsette å jobbe videre på trening for å dyrke vår måte å spille på, og vi skal bli bedre. Sakte men sikkert ta steg fremover, nettopp for å skape gode vaner. Nå kommer Alta på besøk, et lag med høyt toppnivå og en tydelig struktur. Et vanskelig lag å møte. Men disse kampene har vi gode erfaringer med. Når det krever mye av oss må vi være tilstede, og vi må tørre. Tørre å være gode. Det vi håper å skape mot Alta er en ny god prestasjon. Hvor vi får spilt på våre premisser, hvor vi er tøffe nok til å stå høyt i banen, og hvor vi konstant er en trussel for motstanderen.

Skadesituasjonen er litt spesiell denne uken med tre-fire spillere som er usikre inn mot lørdag. Samtidig har vi et godt treningsgrunnlag, og ikke minst et sterkt kollektiv. Mot Grorud gjør vi to bytter før spilte 15 minutter, og allikevel fremstår vi som det klart sterkeste laget i 90 minutter. Det beviser hvor sterk gruppen vår er, og hvor godt kollektiv vi har på vårt beste. Så uavhengig av hvilken 11’er vi stiller med lørdag kan jeg love at målsetningen vil være den samme. Levere en god prestasjon på våre premisser.

Støtten mot Grorud var fantastisk. Vi er heldige som har en supportergjeng som tar bussen til Grorud og heier på oss gjennom 90 minutter. Vi gleder oss til å se dere, og mange andre på lørdag.

La hjertet slå …

Med sportslig hilsen

Ole Martin

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design