Siste turen nordover for MFK

Av Knut Hovland

I den første seriekampen borte mot Mo ble det 1–0 til MFK, men så ble det tilsvarende tap for Harstad på den andre langturen. Forrige mandag ble det 2–1 over Medkila i Harstad, og det går trolig mot en jevn og tett kamp igjen. Men Finnsnes har bare vunnet en eneste kamp på eget gress hittil, og det var over 2. laget til Vålerenga i midten av mai (2-1 endte den kampen).

Sist helg klarte Finnsnes å dra i land sin tredje seier på ni kamper (2-1 over Drøbak Frogn), og dermed klatret laget fra Troms så vidt over nedrykksstreken. På Seiersten stadion i Drøbak ledet de 2–0 til pause, men i andre omgang kom hjemmelaget mer med i kampen og klarte også å redusere på straffespark. Samtlige tre poeng ble likevel med Finnsnes på flyet nordover.

Bjørn Johansen er lagets trener, og han er det flere som husker som en meget god Tromsø-spiller gjennom mange sesonger. Da møtte han også MFK, og i 1990 var han med på å sende Moss ned fra den øverste divisjonen.

Husker vi ikke helt feil, var Bjørn Johansen også innom Viking en sesong eller to. Nå er det trenerkarrieren han satser tungt på, og flere spådde foran sesongen Finnsnes en plassering høyere opp enn den laget har akkurat nå.

Kunne ha ligget på topp
For MFK er de to neste kampene helt avgjørende for å kunne henge med i toppstriden. Først borte mot Finnsnes og deretter hjemme mot Skeid. Etter det blir det tre ukers ferie før bortekampen mot ubeseirete Follo 19. juli.

Moss har hatt en god vårsesong og tatt 19 poeng hittil. Det hadde holdt til en plass helt på toppen av tabellen i 2. divisjon avdeling 3 (der leder Fyllingsdalen med 17 poeng) og 2. plass i avdeling 1. Der leder Jerv med likt antall poeng som MFK, men med noe bedre målforskjell.

Follo møter Eidsvold Turn (hjemme) og Drøbak-Frogn (borte) i de neste kampene. Ingen grunn til å tro på noen store overraskelser i de to kampene, men det er alltids lov til å håpe. Miraklenes tid er kanskje ikke helt forbi.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design