Sesongens siste kamp står for tur!

Sesongen 2015 avsluttes førstkommende lørdag på Bellevue, mot våre gode naboer fra Jeløya. Sprint har kun klart å kapre 16 poeng på sine 25 kamper, og må ta den tunge veien ned en divisjon. Spesielt på hjemmebane har det gått trått, og kun fem poeng har blitt igjen på Bellevue.

Av Ørjan Christiansen
Hovedtrener, Moss FK

Likevel er det verdt å nevne at Sprint Jeløy har vært involvert i flere tette kamper denne sesongen, og med enda større dyktighet der kampene avgjøres hadde definitivt sjansen for 2. divisjonsspill også i 2016 vært tilstede. Nå blir det altså 3. divisjon kommende sesong, så det blir spennende å se om de blåhvite melder seg på et nytt opprykk i 2016?

For vår del må vi kunne si at sesongen har vært en stor opptur. Vi var lenge med i kampen om opprykk, og mange trodde nok det skulle gå veien da vi dro til Raufoss og vant fortjent 3-1. Dog slo Raufoss knallhardt tilbake og tok ni strake seire etter dette, mens vi for vår del rotet bort poeng og kom på etterskudd. Før den siste runden har Raufoss ni poengs forsprang ned til oss, og det sier mye om hvor stabile og sterke laget fra Toten har vært denne sesongen. Og det i en knallsterk avdeling med svært mange gode motstandere.

Likevel, årets resultatmål ble for vår del nådd med storseieren mot Ørn i årets siste hjemmekamp sist lørdag (7-1). Med de tre poengene mot Ørn endte vi opp både på en bedre poengsum (54 mot 53) og på en bedre plassering enn i 2014 sesongen (3. plass). 2. plassen ble sikret siden vi har fire poengs forsprang til Kvik Halden med en kamp igjen av årets sesong. Den spilles som kjent på Bellevue lørdag kl. 13:00.

Spillemessig har det vært mange gledelige stunder både på Melløs og likefullt på bortebane. Noen kamper av den andre sorten har det naturlig nok også vært, men alt i alt har vi levert en meget sterk sesong. Poengmessig er vi blant de seks beste lagene sett alle 2. divisjonsavdelinger under ett.

Lokalderbyet kommende lørdag blir en flott avslutting, og forhåpentligvis settes prikken over i´en på den flotte sesongen ved at tre poeng blir med over brua og hjem til Melløs. Lett blir det selvsagt ikke, og Sprint Jeløy er helt sikkert like interessert i å avslutte på en god måte foran eget hjemmepublikum. Så er det bare å håpe at begge supporter-leire mobiliserer som foran kampen i sommer, selv om ingen av lagene har annet enn ære og stolthet å spille for. Men det i seg selv vet vi betyr mye i slike kamper, og lørdagens kamp blir helt sikkert intet unntak.

Vi sees på Bellevue!