Ser frem til oppgjøret mot gamleklubben

Einar Kalsægs tidligere arbeidsgiver Kongsvinger sliter for tiden i motsatt ende av tabellen i forhold til Moss som virkelig er kommet i siget nå etter en litt dårlig start på sesongen. Men som alle vet så er det virkelig små marginer i denne populære sporten. Vi ville høre Kalsægs tanker om kampen mot klubben han scoret et stort antall mål for når han herjet som verst i den røde drakten. Nå vil han at samtlige poeng blir igjen på Melløs etter kampslutt.

– Tre poeng kan faktisk sende MFK opp på direkte opprykksplass og tredje plass på tabellen?
– Ja, men det blir sikkert en vanskelig kamp. Kongsvinger har jo fått en litt skjev start på sesongen som tyder på at de ikke har fått maksimalt ut av mannskapet sitt ennå. De har jo et bra lag på papiret. Derfor må vi være skjerpet og fortsette denne gode trenden vi nå er inne i for øyeblikket. Vi har noe på gang spillemessig og har startet jakten på nye trepoengere for fullt.

– Moss har dessverre en laber statistikk mot KIL de to siste sesongene. Skal den trenden snu nå til søndag?
– Jeg så kampen her hjemme mot Kongsvinger i fjor. Vi var veldig gode spesielt i første omgang, men uten å få full uttelling. Det ble en litt rar kamp etterhvert som dessverre endte med tap. Men vi bør ha store muligheter til å ta tre poeng mot dem på søndag bare vi gjør det vi skal.

– Er det noen spillere i KIL nå som du godt til fra før av?
– Per Olav Ryen som er midtstopper spilte jeg sammen med da jeg var i klubben.  Patrick Holtet spilte jeg også sammen med blant annet, og selvfølgelig med Fredrik Eriksen som gjorde comeback i KIL-drakten rett før sesongstart.

– Hvordan skal vi sikre oss samtlige tre poeng i denne siste hjemmekampen før fotballferien?
– Vi bør være offensive i hodet og samtidig tørre å spille vårt eget spill, først og fremst. Samtidig må forhindre dem i å komme for mye inn i kampen fra starten av. Klarer vi det bør vi ha store muligheter til å gå seirende av banen.

– Viktig å få satt inn en tidlig scoring for å få kontrollen?
– Det er jo drømmeåpningen å få et tidlig mål. Vi må også være flinkere til å fortsette å kjøre presset enn det som har vært tilfellet i tidligere kamper. Vi slipper oss for mye ned etter at vi har scoret og leder kampen. Vi har satt oss selv i en posisjon der vi har muligheten til å hevde oss i toppen, og det er jo der vi alle vil være. Men nå gjelder det først og fremst å vinne denne kampen, avslutter Kalsæg.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design