Seier til Norge og Krister


Denne uken befinner det norske G18-landslaget seg i Portugal for å spille firenasjonersturnering mot vertslandet, Romania og USA. Torsdag ble sistnevnte slått 1-0 i åpningskampen.


– Det ble en god start for oss med seier i første kamp. Det ble en jevn og tøff kamp. Vi spilte en litt ujevn førsteomgang, men tok oss opp i andre og vant tilslutt fortjent, sier G18-landslagstrener Bård Flovik i en kommentar til fotball.no.


God andreomgang


USA var det beste laget før pause, men klarte ikke å score. Det klarte derimot Norge etter hvilen, og Ørjan Hopens straffescoring drøye kvarteret før slutt ble utslagsgivende i en jevn kamp.


– Vi møtte et robust og fysisk sterkt lag. I tillegg var de godt organiserte og spilte med stort hjerte. Vi kom derfor litt bakpå i førsteomgang og måtte forsvare oss, men fikk justert oss i pausen og gjorde en god andreomgang. Da tok vi brodden av dem og hadde også et godt pasningsspill, sier Flovik.


Sjansestatistikken ble jevn, men utenom scoringen hadde Norge den største sjansen da de ikke maktet å ta vare på sin andre straffe i kampen.


– Det var godt gjort å vinne mot et bra lag, og det betyr en del for guttene å få en god start. Vi er mest opptatt av læring, men det er klart det er hyggelig å slå gode lag, fortsetter treneren.


Forberedelse til kvalik


Nå venter Portugal allerede fredag, før turneringen avsluttes mot Romania søndag.


– Denne samlingen er en forberedelse til kvaliken vår i høst. Dette kullet har ikke hatt en samling på ti måneder, så vi har brukt mye tid på å kartlegge spillerne. Jeg synes vi har et spennende kull og vi er veldig optimistiske for det som skal skje fremover, sier Flovik.


Han tror det er to tøffe kamper som gjenstår.


– Vi brukte mye krefter i dag, så vi kommer til å bytte en del spillere til kampen i morgen. Men det er stor tro og selvtillitt i denne gruppen, og kampen i dag ga oss veldig god erfaring og læring, så vi ser frem til de to neste kampene, avslutter Flovik.


Kampfakta:


Norge – USA 1-0 (0-0)


Sted: Estadio Pina Manque
Gule kort: Ingen
Mål: 1-0 Ørjan Hopen (str, 73.min)


Norge: Aslak Falch – Magnar Ødegaard, Krister Wemberg, Eivind Daniel Røed, Alexander Hassum – Christian Landu Landu (Valon Berisha 81.min), Ruben Gabrielsen (Kristoffer Lie Løkberg 66.min), Thomas Drage – Fredrik Gulbrandsen (Hugues Wembangomo 90.min), Håvard Nielsen (Emmanuel Amarh 81.min), Ørjan Hopen.


[Kilde: fotball.no]

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design