Roar Jensen etter første økt med Moss bylag: – Slike tiltak er helt avgjørende!

Roar Jensen etter første økt med Moss bylag: – Slike tiltak er helt avgjørende!

Det som foregikk på Melløs kunstgress søndag morgen skal ikke bare bety noe for framtiden til Moss FK, men klubbene i hele distriktet. Moss bylag skal bidra til å gi et felles løft i lokalfotballen.

Både Ekholt BK, Eika Krapfoss, Sprint-Jeløy, Øreåsen IL, Råde IL, Rygge IL, Kambo IL og Moss FK er representert i det nye fotballprosjektet, som er i regi av Moss FK. Hele 37 barn fra 2007-årgangen var i full sving på Melløs søndag morgen.

– Det var skikkelig moro å være i gang. Det var så mye engasjement fra gutta, smilte Roar Jensen, som er en av trenerne på det nye bylaget.

Jensen er for øvrig en velkjent trener i det lokalet fotballmiljøet. Han har blant annet vært juniortrener og akademiansvarlig i Sprint-Jeløy, og kjenner lokalfotballen svært godt. Det var lett å se at søndagens aktivitet betydde ekstremt mye for ham.

– Slike tiltak er helt avgjørende for mossefotballen. Vi er avhengig av spillerflyt mellom klubbene og at spillerne har en god arena i egen by, slik at de ikke trenger å reise ut til andre byer. I tillegg kan spillerne ta med seg den nye kunnskapen tilbake til sine klubber og dele med lagkameratene, fortsatte han.

Vil satse videre i 2020

Kristoffer Kolsrud, som blant annet er assistenttrener i Moss Fotballklubb, har jobbet på spreng med bylagsprosjektet i mange måneder. Men for å komme i gang, og ikke minst kunne tilby kvalitet og solid kompetanse fra dag én, var det behov for økonomiske midler.

Nylig kom de nødvendige midlene inn, noe som førte til at bylaget kunne startes. Prosjektet skal først og fremst pågå fram til midten av desember, men målet er selvsagt at tiltaket fortsetter videre inn i 2020. Det krysser Roar Jensen fingrene for.

– Vi får håpe det blir midler til å drive videre også, for det blir for risikabelt å basere bylaget på dugnad. I tillegg håper vi jo at vi kan utvide med flere lag allerede neste år, sa Roar Jensen håpefullt.

Tilrettelegger for trenerne

I tillegg til Roar Jensen, er også Christoffer Honningsvåg med i trenerteamet til Moss bylag. Han synes starten på Melløs var veldig fin og ser nå fram til å se de lokale trenerne på feltet neste gang. Da skal de nemlig være med som assistenter.

– Da håper jeg de møter opp og tar med dette videre inn i treningshverdagen i egen klubb. Trenerne må også ta eierskap til dette prosjektet, uttalte Honningsvåg.

Lyst til å sponse bylaget?

Akkurat nå er det Moss 2020 som sponser prosjektet, noe alle involverte i bylaget er veldig takknemlige for. Kristoffer Kolsrud håper flere lokale bedrifter blir med etter hvert, slik at de kan begynne å planlegge satsingen for neste år så fort som mulig.

– Sponsorene til dette prosjektet bidrar jo til å utvikle talentene i distriktet. Det er bare å ta turen hit og se hva vi driver med, sa Kolsrud.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design