RBK-spiller med til Algarve

Under treningsleiren i Algarve skal en ny spiller få vise seg frem for Knut Torbjørn Eggen & Co: 21 år gamle Øyvind Svenning fra Rosenborg.

– Øyvind er en spillertype vi ikke har fra før, forteller Knut Torbjørn. – Han er en venstrebeint angrepsspiller som er hurtig og samtidig god i lufta. Han kan foruten å spille på kanten også brukes som back eller midtspiss. Selv om han taktisk er noe uferdig ift Tippeliga-nivået, har han et meget stort utviklingspotensiale.

Øyvind er opprinnelig fra Åfjorden i Nord-Trøndelag, og spilte for Byåsen under vårsesongen i fjor. Så gikk han til RBK i en byttehandel med bl.a. Øyvind Storflor (!).

– Dette blir spennende, sier Øyvind på telefonen nå i ettermiddag. -Spill i Moss vil kunne gi meg en kjempemulighet til å utvikle meg videre som spiller.

– Hva er din styrke og svakhet som fotballspiller?

Jeg er høy (192 cm) og er god i lufta med bra fysikk (89 kg). Samtidig er vel venstrebeinet mitt ganske bra. Men kanskje er jeg ikke så hurtig som jeg burde være, og kondisen kunne vel også vært litt bedre, forteller han, og legger leende til at “jeg må vel være litt beskjeden også….”

– Hvor mye spille-erfaring har du fått med RBK på toppnivå?

– Jeg har to kamper i Tippeligaen, hvorav en fra start mot Viking. I tillegg har jeg fått med meg én E-cup kamp mot Shelbourne.

Hvor spiller du helst på banen?

– Jeg spiller vel helst venstreving, men kan gjerne også spille back eller i midten fremme. Men på venstrekanten blir det ikke mange muligheter i RBK. Her har vi nok av folk i de posisjonene, spillere som også er på landslaget. Sånn sett virker bytte av klubb veldig forlokkende, avslutter Øyvind.

Så gjenstår det å se om Øyvind og MFK finner tonen på Algarve. Skulle det bli tilfelle, er det snakk om et eventuelt utlån til MFK. Trønderen reiser først nedover til Portugal torsdag 29/3, men det blir likevel nok av tid og sjanser til å overbevise Knut Torbjørn om at han er rett mann for klubben vår.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design