Poengdeling i Vestfold

Vegard Edelsten (bildet) og Mats Kaxrud scorte for MFK.

– En helt grei kamp av våre egne der vi spilte 4-4-2 formasjon for aller første gang, forteller assistenttrener Lars E. Eriksen.

Jr elite: Sandefjord – Moss 2-2 (0-1)
Sted: Sandefjord, gamle stadion
Dato: 31.01.2009
Kl: 12.00

Målscorere:
0-1, Vegard Edelsten
0-2, Mats Kaxrud
1-2, ukjent
2-2, ukjent

Startellever Moss: (4-4-2)
Kevin Duve, Mats Kaxerud, Jacob Mjelde, Krister Wemberg, Sander Bjerketvedt, Martin Holmen, Niklas Heia, Anders Hegglund, Kristian Evensen, Vegard Edelsten, Aleksander Backhe .

Kampen i mot Sandefjord endte 2-2 lørdag formiddag etter at Moss FK startet begge omgangene på best mulig måte. Det tok bare 45 sekunder før Sandefjord keeperen måtte hente ut ballen fra eget nett etter at Vegar Edelsten skøt hull i nettet etter en corner.

Etter scoringen blir MFK presset bakover på banen av et aggresivt Sandefjordlag. De er flinke til å flytte beina hurtig, slik at MFK-spillerne ikke helt klarer å få til eget spill.

MFKs juniorer følger a-laget og jobber om dagen med å spille inn en 4-4-2 formasjon, og kampen lørdag var første gang laget spilte denne formasjonen. Dette ses ute på banen hvor avstander og bevegelser ikke alltid var som det burde. Likevel så vi konturer av hvordan laget ønsker å spille, slik at dette bare vil bli bedre uke for uke.

0-1 holder seg til pause.

MFK startet andre omgang som den første, og etter et par minutter av andre omgang må Sandefjord-keeperen hente ut dagens andre ball av nettet. Denne gang er det Mats Kaxrud som har tatt veien opp fra sin backplass og han skjærer inn foran mål og chipper ballen flott over keeper etter noen fine kombinasjoner med Martin Holmen.

Denne perioden av kampen er MFKs beste, og det første kvarteret av andre omgang kjører Moss FK over Sandefjord.

Sandefjord kjemper seg likevel tilbake inn i kampen, og MFK gir, noe unødvendig, fra seg initiativet i kampen.

De reduserer ca 20 minutter før slutt på et skudd som går via en MFK-spiller og i en bue over Kevin Duvè i mossemålet. Et par minutter før slutt skulle de få sin utligning etter at MFK ikke klarer å avslutte et flott angrep, og de scorer på et skudd fra rundt 16 meter. Denne scoringen skulle vært unngått da MFK hadde flere muligheter til å stoppe de før skuddet gikk.

MFK spiller en helt grei kamp lørdag, hvor de produserer flere store sjanser enn Sandefjord. Vi skaper store nok sjanser til å kunne vinne kampen. Med en noe større presisjon og nøyaktighet offensivt og defensivt. ville MFK vunnet lørdag. Særlig på overganger var MFK gode i dag.

Det kommer til å ta tid å spille inn den nye formasjonen, og trenerteamet fikk se mange flotte konturer av hva som kommer. Likevel er det mye å jobbe med, slik at hver eneste trening må bruker på best mulig måte for å forbedre seg.

med sportslig hilsen
Jonne og Lars