Poengdeling i seriepremieren

Tekst/arkivfoto: Alvin Holm (alvin@arkiv.mossfk.no)

1. serierunde

Junior elite: Lillestrøm – Moss 1-1 (1-0)
Sted: Lillestrømhallen
Dato: 15.03.2008

Målscorere:
1,0, ukjent
1-1, Vegard Edelsteen

MFK stilte med følgende elleve:
Kristian Bjerke, Mats Kaxrud, Krister Wemberg, Jacob Mjelde, Øystein Jacobsen, Mats Stolinski, Anders Hegglund (K), Henrik Bakkerud (Martin Reinholdsen 30′), Mats Karlsen (Alexander Bache 45′) (Vegard Edelsten 20′), Martin Holmen, Minh Dui Buy.

Serien er i gang!
Andre omgang gjorde av vi fikk med oss poeng fra LSK-hallen lørdag. Vegard Edelsten satt inn sitt første seriemål for sesongen på dødball.

I første omgang virket det som guttene var preget av høye skuldre og premierenerver. Vi fikk ikke spillet til å sitte, og LSK var bedre enn oss i både pasningsspill og duellstyrke. Vi ble presset tilbake på banen uten av LSK klarte å skape de store sjansene. Slik at vi fra et defensivt ståsted er fornøyd med omgangen. Offensivt sliter vi litt mer, men vi klarer likevel å skape et par store sjanser, som med noe mer nøyaktighet kunne omsatt i scoring. LSK tar ledelsen etter ca 20 min da vi er noe slappe i presset. Steinar Gjersvold får derfor skyte ballen i mål fra ca 16 meter. 1-0 til LSK holder seg ut omgangen.

I andre omgang kommer vi virkelig inn i kampen. Guttene ser ut til å ha latt premierenervene og de høye skuldrene ligge igjen i garderoben. Vi spiller god fotball, og nå er det vår tur til å presse Lillestrøm. Vi får til spillet vi ønsker og er så agressive og på alerten som vi må være. Det er virkelig gøy å se på guttene spille slik som de gjorde i andre omgang. Vegard Edelsten får æren av å score vårt mål i dag etter en dødball, som ble perfekt slått av Jacob Mjelde. Scoringen var Vegards første touch på ballen. Etter dette fortsetter vi å skape sjanser, og både Minh og Martin Holmen får noen gedigne sjanser. LSK er heller ikke ufarlige, men Kristian Bjerke står glimrende i mål, og tar seg av det som kommer. Dette var junior interkretsdebuten til Kristian, som forøvrig er førsteårs guttespiller. Vi håper virkelig at unge Bjerke fortsetter slik som i dag!

1-1 i seriestarten er vi fornøyd med. LSK borte er en meget vanskelig kamp, og en stor forbedring fra 7-1 tapet fra fjorårssesongen. Hadde vi vært noe mer heldige kunne vi dratt fra Romerike med 3 poeng, men slik ble det ikke i dag. LSK kunne også fort vunnet, slik at 1-1 er et greit resulat å ta med seg i seriestarten.

Nå er vi igang, og det er deilig etter en lang vinter med mange tunge treninger for guttene. Neste seriekamp er mot FFK i Østfoldhallen 3. april klokken 18.00. Før det har vi en treningskamp mot Lørenskog på Melløs Kunstgress. Den går den 26/3.

Nå skal guttene gjenomføre trening mandag, tirsdag og onsdag før de får fri noen velfortjente dager før vi samles igjen 2.påskedag.

Ved å klikke på linken under: kan du se intervjuer med Martin Holmen, Vegard Edelsten og trener Jon Eirik Ødegaard på Moss-avis sine internettsider.

God påske alle sammen!
Hilsen
“Jonne” og Lars-Erik

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design