Nytt tap for juniorkællane

SERIEKAMP, 8. runde.

Junior Elite: Lyn – Moss  3-0 

Sted:
Kringsjå kunstgress
Dato: 03.05.2008
Kl: 13.00

Målscorere:
1–0 Adama Diomande (46)
2–0 Helge Neumann (61)
3–0 Helge Neumann (74)Juniorkællane gikk på nok et tap mot serieleder FC Lyn lørdag formiddag. Guttene spilte en flott 1.omgang, men i andre omgang viste Lyn at det er et bedre lag en Moss FK.

 

Moss stilte med følgende 11:

Anders Pedsersen, Jørgen Skifterud, Bjørn E. Dørre (Mats Kaxrud 20′), Jacob Mjelde, Øystein Jacobsen, Anders Heggelund (K), Mats Stolinski, Marius Henriksen (Martin Reinholdtsen 30), Martin Holmen, Alezander Bachke (Vegard Edelsten 80′), Minh Duy Bui (Mats Karlsen 25′)

 

1.omgang starter med at Lyn har ballen og Moss FK ligger og venter på motstanderen. Vi vet fra tidligere kamper at hvis Lyn finner rom og plass, så kjører de over oss med sine hurtige og ballsikre spillere. I første omgang gir vi ikke Lyn tilgang til disse rommene og vi er på høyde med Lyn spillemessig. Lyn prøver nesten konsekvent å slå baller i bakrom, og disse har forsvaret kontroll på. På midten løper og kjemper mossespillerne og vi klarer å skape flere sjanser. Desverre blir MFKs spiss Alexander Bachke skadet allerede etter ti minutter og må deretter forlate banen.

Guttene spiller en meget god omgang, og hadde vi hatt mer nøyaktighet fremover på banen så kunne vi tatt ledelsen. Lyn på sin side skaper også sjanser, og er farlige på sine overganger når de vinner ball. Da kommer de med mange folk og i et stort tempo. 0-0 står seg til pause.

 

I pausen blir vi enige om å fortsette som i første med tanke på å nekte Lyn rom samtidig som vi skal fortsette å vinne baller på midten. Desverre for MFKs del scorer Lyn allerede etter ett minutt av andre omgang da litt klabb og babb i mosseforsvaret fører til at en Lyn spiller får kommet alene med Anders Pedersen. I andre omgang klarer vi ikke å være så kompakte i lagdelene som vi ønsker, og Lyn finner de rommene vi ønsker å nekte de. Vi faller for langt ned i banen med vår bakre firer, og det blir strekk i lagdelene. Lyn er flinke til å komme med mange spillere i et meget stort tempo som gjør det vanskelig for oss. 2-0 kommer etter at vi lagde et unødvendig frispark på vår høyre side. Lyn tar dette hurtig, og da vi ikke følger med får lynspilleren en enkel jobb med å score i korthjørnet til Anders Pedersen. 3-0 kommer etter av vi ikke får ballen ut av vårt forsvar og mister ballen. En lynspiller skyter og det står 3-0. Stillingen holder seg til dommeren blåser av kampen.

              
                                                   Arkivfoto: Alvin Holm

 

2. omgang er vi så og si under et konstant press fra Lyn. Vi klarer ikke å komme igang med vårt eget spill, og Lyn var nærmere både fire og fem mål, enn vi var redusering.

Anders Pedersen i mossemålet redder mange sjanser det siste kvartere hvor Lyn på tur og orden kommer gjennom alene eller fyrer av skudd.

 

Fra vår side tar vi med oss det positive fra kampens første omgang. Da er vi på høyde med Lyn og viser at vi kan bite fra oss. Guttene skal også ha for å ha kjempet og lagt ned en meget god innsats i denne kampen. Lyn er nok det beste laget vi har møtt så langt denne sesongen og de har kvalitetsspillere i alle ledd. Mange av Lynguttene har erfaring fra 2.divisjon og til og med eliteserie, slik at vi ikke skal grave oss ned etter dette tapet. Vi skal derimot, som sagt tidligere, ta med oss den gode førsteomgangen og den gode innsatsen fra denne kampen.

 

Nå skal vi ha en meget god treningsuke og fokus er nå rettet mot torsdagens hjemmekamp mot Ready.

 

Mvh

Jonne og Lars

 

Neste kamp:

Moss FK v Ready Fotball

Dato: 8/5-08

Sted: Melløs Kunstgress

Avspark: 19.00

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design