Ny vår for Moss på Toten?

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@arkiv.mossfk.no)

Vi er redd for at det må slås langt når kællane merker at det ikke glir langs bakken. For mange humper og kjempende hjemmehelter krever trolig et par alternative strategier på lager.

Vi så Moss sist på Raufoss, og vi ble skremt over hvor dårlig det går an å spille der oppe. Og da var gresset grønnere. Moss har slitt med å score mye mot Raufoss i nyere tid. Se bare her:

2005: Moss-Raufoss 2-1, cup
2004: Raufoss-Moss 3-0, 1. divisjon
2004: Moss-Raufoss 0-0, 1. divisjon
2003: Raufoss-Moss 1-1, 1. divisjon
2003: Moss-Raufoss 0-1, 1. divisjon
1986: Raufoss-Moss 1-1, 2. divisjon(tilsvarer 1. divisjon nå)

Kan vi vente en ny vår på Toten for kællane i morgen? Med den effektiviteten Moss hadde mot Bryne, bør alle lag se opp for oss. Tidvis festfotball på bakkenivå, gledet sambahjertene på ståtribunen. At kællane inviterte motstanderne med på festen, var muligens en strek i regningen. Bryne skjønte ikke generøsiteten før dommeren blåste av kampen. Da var det for sent.

Moss må altså tette igjen bak. Det skjer ting på sidene vi ikke kan være bekjent av om vi skal være med i toppsjiktet. Vi så tegn på at Amin Askar ikke er fullt utstyrt med defensive fibre, og skaper sjanser på begge sider av banen. At det blir underholdende, er en annen sak!

Bryne er et godt lag, og viste at de ikke er å tulle med. De spiller teknisk fint, men surrer for mye i avgjørende faser. Det skal vi være glad for nå. Raufoss skal spille svært godt for å matche det Bryne fremviste. Derfor er vi bare en smule bekymret for slurv på egen banehalvdel. Å få foten under ballen ved avklaringer, er hele poenget, Eriksen! Vi har fått tilbake neglene etter utsparkene dine, og ser helst at de kan klippes skjønnsmessig og ikke bites heretter! Men så har mannen også lovet oss at det var et engangstilfelle.

Så setter vi oss til radioapparatene eller tar en søndagstur til Toten i morgen ettermiddag, med en passe forventningsfull mine.

Lykke til, kællær!

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design