– Det er ikke mange som har slått Italia borte i en avgjørende kamp. Dette var en stor prestasjon, sier G16-landslagstrener Knut Torbjørn Eggen til fotball.no.


Fortjent seier


De norske guttene spilte en meget god førsteomgang og etter tjue minutter sendte Håvard Nielsen laget i føringen. Midtstopper Kevin Dure brøt med en glimrende takling, forserte fremover og spilte igjennom Nielsen. Vålerenga-spissen gjorde ingen feil alene med keeper.


Etter pause presset Italia på for et utlikningsmål som ville sendt dem videre til mellomspillet, men istedet kontret Norge inn 2-0 på overtid. Jonas Svensson spilte fri Chuma Anene, som satte ballen i nettet til stor norsk jubel.


– Vi spilte veldig bra i førsteomgang og hadde mye av spillet. I andreomgang gikk Italia hardt ut og spilte mer direkte, men vi sto bra defensivt. Etterhvert skapte vi flere sjanser selv også, sier Eggen.


– Lagene hadde hver sin omgang og det var ganske jevnt i antall sjanser, fortsetter han.


Eggen imponert


Med seieren endte Norge på andreplass i puljen med fire poeng, foran Italia på innyrdes oppgjør. Hellas ble gruppevinner med fem poeng.


– Vi er veldig fornøyd med å gå videre. Vi har vært gode defensivt med kun et baklengsmål på tre kamper, men også skapt mange sjanser fremover, sier treneren.


Han trekker frem mange som har imponert under EM-kvalifiseringen.


– Dette er et godt kull og alle har bidratt til dette. Men skal jeg nevne noen må det bli Håvard Nielsen som har tatt store steg, Kevin Dure har vært god som stopper, Valon Berisha har imponert, backene våre Magnar Ødegaard og Emil Jonassen har spilt tre gode kamper og Gustav Valsvik har spilt både stopper og spiss. I tillegg har vi hatt en god keeper i Kristian Bjerke, sier Eggen.


– Men det viktigste er at laget som helhet har vært bra. Vi hadde litt utur i de to første kampene, men er glade for å ha klart det, avslutter Eggen.

 
  MFK-keeper Kristian Bjerke hadde nok en god opptreden på G16-landslaget
  [Foto: Alvin Holm]


Kampfakta:


Italia – Norge 0-2 (0-1)


Sted: Giulianova, Italia.


Tilskuere: 500


Dommer: Mihaly Fabian, Ungarn.


Gule kort: Kristian Bjerke og Fredrik Midtsjø, Norge. Simone Antonio Calvano, Italia.


Rødt kort: Sverre Økland, Norge (78.min).


Mål: 0-1 Håvard Nielsen (20.min), 0-2 Chuma Anene (80.min)


Norge (4-4-1-1): Kristian Bjerke – Magnar Ødegaard, Kevin Dure, Kim Skogsrud, Emil Jonassen – Håvard Nielsen, Valon Berisha (Chuma Anene 72.min), Sverre Økland, Christoffer Aasbakk (Jonas Svensson 50.min) – Fredrik Midtsjø (Emil Sildnes 60.min) – Gustav Valsvik.


[Kilde: fotball.no]