Nabofeiden i MFKs favør

Av Eystein Simonsen

Moss burde punktert kampen allerede den første halvtimen, men greide ikke å omsette flere store sjanser i mål. Før to minutter var gått bommet Jon André Fredriksen på tilnærmet åpent mål. Moss var farligere enn Sparta, men det gikk trått i Østfoldhallen for kællane i kveld.

Likevel var det Moss som scorte først i lokaloppgjøret. Jon André Fredriksen ble fint spilt gjennom etter ti-elleve minutter, og kom seg foran Sparta-backen. Fredriksen faller i den påfølgende duellen og dommer peker på straffemerket. Tidligere Sparta-strateg, Bjørnar Johannesen, gjør ingen feil. 1-0 til Moss i det 12. minutt.

Kenneth Kvalheim viste seg tidvis fram, og burde lagt på til 2-0 da han sto på blank goal. På direkten feide fjorårets toppscorer i Adeccoligaen ballen i tverrliggeren.

I stedet kom Sparta litt mer med i kampen, men produserte ingen store sjanser før i det 35.
minutt. I en duell snubler Reinoso, og ballen er fri. Sparta-spilleren holdes igjen og det er duket for straffespark igjen! Sparta utnytter sin første målsjanse på flatterende vis. 1-1!

Annen omgang ble preget av flere bytter på begge lag. Sparta var farligere på sine overganger enn tilfellet var før pause. Moss på sin side strevde med å få til samtidige bevegelser. Mye strekk i laget – i begge retninger – skjemmet spillet til tider, og Moss var bare knapt hakket hvassere spillemessig enn Sparta. Etter ti-elleve minutter sitter innlegget fra Tommy Edvardsen likevel der det skal, og Kenneth Kvalheim dukker som avtalt opp. Han nærmest løper det vakre innlegget i mål bak tidligere mosse-keeper Joacim Heier. 2-1 til Moss!

Sparta kunne fint utlignet, men bommet i sluttminuttene på åpent mål. Det hadde ikke vært noe å si på uavgjort, og opprykksjagende mossinger bør vise at forskjellen skal være større mellom disse lagene. I kveld er vi mest tilfreds med seieren. Bakke & co har også tid nok til å justere seg inn fram mot seriepremieren.

Marius Gjestrumbakken fortsetter å spille solid på venstrebacken. Ellers er vi fortsatt glad for høyrefoten til Tommy Edvardsen. Det er en tendens til å bli mål etter at ballen har forlatt godfoten hans.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design