Moss på poengjakt i Harstad

(Av: Knut Hovland)

Harstad spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Eidsvold Turn i serieåpningen, mens det ble 4-2 over Drøbak-Frogn i den andre runden.

I tillegg har Harstad slått byrival Medkila 2-1 i den første cuprunden og er klar til å møte Tromsdalen i andre runde av årets NM. Lagets juniorlag har også tatt seg til andre runde i NM.

For mange år siden var Harstad det beste laget i Nord-Norge: I 1962 ble laget fra Sør-Troms Nord-Norsk cupmester etter å ha slått Bodø-Glimt 2-1 i finalen. Med på det laget var Harstad-gutten Trygve Bornø, en spiller som senere spilte mange år for Skeid og som også fikk med seg 43 landskamper. Etter den aktive perioden ble han generalsekretær i NFF, en posisjon han hadde lenge.

På dagens Harstad-lag finner vi ingen tilsvarende stjerner, men det er likevel et lag MFK absolutt bør se opp for. Selv om det endte med «bare» 1-1 mot Eidsvold i den første serierunden, var det Harstad som var nærmest seieren. Eidsvold tok riktignok ledelsen i første omgang, men vertene kom sterkt tilbake.

Fabian Stensrud Ness hjemme mot Lørenskog i 2012-sesongen. (Arkivfoto: Alvin Holm)

I den andre serierunden borte mot Drøbak-Frogn hadde Harstad full kontroll og ledet 3-0 til pause. Etter 90 minutter sto det 4-2 til laget fra den nord-norske festspillbyen. Dermed ligger Harstad på en pen fjerdeplass på tabellen, to poeng bak Moss.

Om det blir mer festspill fra MFKs side søndag gjenstår å se, men «kællane» har fått en flott start på årets sesong med to seire i serien og en solid seier over Kråkerøy i den første cuprunden. Onsdag ettermiddag kommer Lillestrøm til Melløs og andre runde i NM, det blir en skikkelig godbit!

Vi har god tro på full pott mot Harstad søndag, med full innsats i 2×45 minutter og fortsatt null baklengs kan dette gå veien igjen. Laguttaket kommer senere.

PS! Kampen i sin helhet blir streamet direkte på moss-avis.no med kampstart kl. 15:00!

Heia Moss!