Moss junior fortsatt uten seier

Junior interkrets, 4.serierunde

Ull/Kisa jr – Moss jr 2-0 (0-0)

Sted:Jessheim kunstgressbane
Dato:29.04.2006

“Ketchupflaska” har enda ikke løsnet…

I en serie forekommer det noen ganger at et lag kommer skjevt ut poengmessig i forhold til prestasjoner og potensialet, og i år er det vi som er dette laget – hittil. Tross gode kamper der vi gjør gode prestasjoner i store perioder har vi hittil fått dårlig betalt. Man kan snakke om marginer eller udyktighet. Tradisjonelt utlikner slike forhold seg over en lang sesong, og så lenge vi er målbevist og utviklingsorientert vil vi få betalt for vårt arbeid. (litt klisjé, men det er betegnede ord 😉

Om vi ikke til nå har fått betalt med poeng ser vi allerede at det overordnede målet med å videreutvikle enkeltspillere begynner å gi avkastning. Flere spillere har i de første fire kampene vist fremgang og vi gleder oss over den viljen og læringsvilligheten det er i hele gruppa. Naturligvis blir spillerne skuffet over at laget ikke har fått de 5-6 poengene vi kunne hatt Men vi får ikke gjort noe med det, og vi akter heller ikke å synes synd på oss selv av den grunn. Veien videre er vi klokkeklar på og vi er overbevisste på at vår langsiktige mål med å utvikle spillere til neste nivå og skape gode utviklingsrammer for dem er viktigst.

Kampen mot et hjemmesterkt Ull/Kisa var nok den svakeste kampen av de fire første for sesongen. Etter en jevnspilt første omgang med en stor sjanse til oss og et par halvsjanser til Ull/Kisa startet vi andre omgang meget lovende. Vi etablerte trykk på hjemmelaget og skapte gode kombinasjoner som resulterte i halvsjanser. Midtveis i omgangen måtte Morten Jacobsen ut med hodeskade og banespillet jevnet seg ut. 20 minutter ut i omgangen kom hjemmelaget til innlegg der vårt midtstopperpar ble dratt mye ut mot venstre side. Innlegget ble stusset mot bakre og en uforstyrret Ull/Kisa spiller hamret ballen i mål. Skuffende nok maktet vi ikke å mobilisere etter baklengsmålet selv om vi la om til 3-4-3. Ull/Kisa var gode til å stresse oppspillene våre og la seg heller ikke bakpå. Dermed maktet vi ikke å skape noe trykk på deres halvdel og hjemmelaget kontrollerte kampen inn. At Ull/Kisa økte til 2-0 i sluttminuttene var det ingenting å si på etter at de hadde de største mulighetene etter ledermålet.

Det som skuffet i dag var at for mange spillere manglet innsats i enkelte perioder av kampen. Særlig første omgang var det gjennomgående en til to spillere som ikke var på hugget. Det positive er at de fleste maktet å justere innsatsen og duellviljen utover, og i første del av andre omgang var vi tilbake som et kollektiv. Lovende Marius Gjestrumbakken var en av spillerne som åpnet passivt, men justerte seg meget bra og viste potensialet utover kampen. Selv om vi ønsker at spillerne skal være på hugget til en hver tid er det en viktig egenskap å kunne justere seg inn i kamper der man har åpnet for passivt – det tar vi med oss av lærdom fra denne kampen.

Vår evne til å avslutte gode angrep er nok hovedårsaken til at vi ikke har fått uttelling av vårt til tider gode banespill hittil. Dette er ferdigheter vi jobber med, og med flere økter med slik type trening vil timing og “killer-ferdigheten” forbedres.

Det som er viktig fremover nå er at vi ikke lar oss påvirke og stresse av poeng foran prestasjonsutvikling. Ingenting kommer gratis i fotball og vi skal fortsette å trene målbevisst fremover med å utvikle hverandre. På den måten er jeg overbevisst vi lykkes…så skal vi heller være mer resultatorientert når vi skal spille NM-cup og JET.

Vi står på videre – alle mann! B-A-L-L-A

Hilsen,
Joakim Mensen

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design