Moss Fotballklubb får Hvitt Bånd-prisen 2009


Det er Reform – ressurssenter for menn, som står bak den norske versjonen av Hvitt Bånd-kampanjen. [Les mer om kampanjen på www.reform.no]

Moss Fotballklubb er svært stolte og ydmyke over å motta denne prisen, da det er svært viktig for fotballklubben å ta ansvar i lokalmiljøet og gjennom dette  bidra til at Moss skal bli en bedre by å bo i. Derfor er det meget gledelig at samarbeidet med Moss Krisesenter har blitt så vellykket at det har blitt lagt merke til utover byens grenser og forhåpentligvis kan være med på å rette fokus mot en svært alvorlig sak.


Prisutdelingen finner sted i Oslo den 25. november, FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner.

Prisen overrekkes av Norges ambassadør for likestilling og kvinners rettigheter, Fredrik Arthur.
Samme dag lanseres den verdensomspennende Hvitt Bånd-kampanjen i Norge.


– Moss FK har denne sesongen gitt et fremragende eksempel på hvordan menn kan støtte arbeidet mot vold mot kvinner, sier leder Ulf Rikter-Svendsen i Reform.
Han viser til at klubben gjennom sitt nære samarbeid med Moss Krisesenter har involvert senterets beboere i en rekke ulike aktiviteter, og stilt opp med gratis reklameplass på drakter og utstyr.
 – Moss FK har engasjert seg i arbeidet mot vold mot kvinner på en måte som sannsynligvis er unik i idretts-Norge. Vi håper dette kan inspirere flere menn til å vise at de tar avstand fra vold og trakassering overfor kvinner, sier Rikter-Svendsen. MFK har i sesongen 2009 spilt med Krisesenterets logo på draktenes baksideHvitt Bånd (White Ribbon) ble startet i Canada i 1991. Foranledningen var tragedien som inntraff 6. desember 1989, da en mann skjøt og drepte 14 kvinner på en høyskole i Montreal. Siden har kampanjen spredd seg til 57 land i alle verdensdeler. White Ribbon er i dag det største enkelttiltaket i verden som er rettet mot menns og gutters holdninger til vold mot kvinner.


Dersom du skulle være interessert i å overvære prisutdelingen, så vil den finne sted onsdag den 25. november, kl 10.00 i Reforms lokaler i Akersgata 16, Oslo.


 

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design