Moss FK signerer ny hovedtrener

Moss FK signerer ny hovedtrener

Moss Fotballklubb signerer i kveld en treårsavtale med Marijo Jović som hovedtrener for vårt A-lag. Signeringen finner sted på Melløs Stadion ca kl 20:30.

Om Marijo Jović

Marijo Jović er 33 år og kommer opprinnelig fra Kroatia, hvor han gjennom flere år har opparbeidet seg solid fotballkompetanse. I ungdomsalder spilte han for den kroatiske toppklubben NK Osijek, men ga seg etter militærtjenesten. Derfra var det treneryrket som fikk hans fulle oppmerksomhet. Marijo har i senere tid hatt ansvaret for flere akademier og hatt spillerutvikling som sin store lidenskap. Han har også vært hovedtrener for FC Visnjevac på tredje nivå i kroatisk fotball og hatt treneroppgaver i det kroatiske fotballforbundet.

For snaut tre år siden flyttet han til Norge, og han har i løpet av den korte tiden blitt lagt godt merke til i fotballmiljøet. I 2016 var han trener for Follos juniorlag og før årets sesong påtok han seg hovedtreneransvaret for A-laget i 3. divisjon, noe som i seg selv var en krevende oppgave. Follo hadde lenge slitt økonomisk og etter nedrykket fra 2. divisjon i 2017 måtte de klare seg med en svært ung stall.

Marijo så derimot positivt på oppgaven som ventet. I stedet for å takke ja til et tilbud om å bli hovedtrener for et av Vålerengas aldersbestemte lag syntes han at oppgaven som hovedtrener for Follos unge stall var mer spennende. Han ledet A-laget gjennom en god sesong i år, hvor de til slutt havnet på 6. plass på tabellen.

Utviklingsarbeidet i Follo har også blitt lagt merke til på øverste nivå i norsk fotball. Én spiller gikk midt i sesongen til Molde, mens en annen i disse dager er aktuell for en overgang til Odd.

De tre neste årene skal Marijo Jović altså ha hovedtreneransvaret for Moss Fotballklubbs A-lag. Han har for øvrig UEFA A-lisens og jobber nå for å sikre seg pro-lisens.

Resultat av en grundig prosess

Moss er som klubb veldig fornøyd med at vi i Marijo får knyttet til oss en ambisiøs og hardtarbeidende trener som kan vise til solide resultater fra å utvikle unge spillere og å bygge en prestasjonsgruppe. Dette er helt i tråd med den sportslige strategi som klubben vår ønsker å jobbe etter.

Ansettelsen kommer som resultat av en grundig prosess der vi har brukt mye tid på å få innspill og oversikt over aktuelle kandidater. Det har vært gjort intervjuer med flere av disse, og i Marijo fant vi den profilen som endte opp som vårt førstevalg.

Styreleder Thomas Thorkildsen ønsker spesielt å takke Rune Jørgensen for hans bidrag i prosessen. Rune er varamedlem i MFKs styre, men har tatt et særlig ansvar for å koordinere og gjennomføre aktivitetene som har ført fram til at vi nå har fått på plass vår nye hovedtrener for de neste tre årene.

Marijo vil bli introdusert for spillergruppa allerede denne uka, og deretter starter arbeidet med å starte samtaler om kontrakter for de kommende sesongene.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design