Moss FK II feide Grei av banen!

Av: Eystein Simonsen (eystein@arkiv.mossfk.no)


Fakta:
Grei – Moss FK II 2-5 (1-3)
Grei: (5), (82)
Moss: Østli (3), Steinsvik (20), Skogmo (23), Udnæs (70), Fredriksen (73)

Mandag 29. august 2005 kl. 19.00
Greibanen

Laget:

Keeper Joacim Heier
Venstreback Halvard Lien Simonsen
Stopper Terje Tangen
Stopper Anders Østli
Høyreback Jens Skogmo
Midtbane Tommy Edvarsen
Midtbane/spiss Steffen Lilleng
Midtbane Lars Herbert Nordgård
Midtbane Morten Jakobsen
Midtbane Jon Andre Fredriksen
Spiss Truls Steinsvik (Christian Udnæs 30 min)

Det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne i denne kampen. Allerede etter 3 minutter viste Moss kjapp angrepsfotball og fine kombinasjoner på midten, og ble belønnet etter en corner. Innlegget fra Jon Andre Fredriksen ble kontant headet i nettet av midtstopper Anders Østli. Østli som for øvrig kom godt fra det som stopper. Vi tipper Østli starter mot Follo på mandag i Vidar Martinsens fravær.

Moss som sto høyt de første minuttene, glapp markeringene lenge nok i det bakre leddet til at Grei kom tilbake og utlignet bare to minutter senere. Moss ville likevel mest og spilte tidvis ball i hatt med Grei-laget. Det stoppet imidlertid veldig ofte på sekstenmeteren for bortelaget.

Jon Andre Fredriksen var aktiv på begge kantene hele kampen og et konstant uromoment i Grei-forsvaret. I det tjuende minutt brukte Fredriksen høyrebeinet på et innlegg som Truls Steinsvik snappet foran en Grei-spiller, vendte ham bort og satte ballen utenfor keepers rekkevidde. 2-1 og flott utført av den nylig hjemkomne Truls Steinsvik, som er tilbake i gul trøye etter et par års opphold i Fredrikstad.

3-1 kom i det tjuetredje minutt etter pent samspill på midtbanen og skudd fra samme Steinsvik. Returen fra keeper setter Jens Skogmo enkelt i nettet. Mot pause økte vinden og var veldig sjenerende både for spillere og publikum. Ingen lagene kom nærmere enn til sekstenmeteren og pauseresultatet ble 3-1.

Jon Andre Fredriksen hadde to gode muligheter til å øke på skudd og frispark de første ti minuttene av annenomgangen, men Grei-keeperen sto godt mellom stengene. Sakte, men sikkert fikk mossingene større og større grep om kampen. Backene kom stadig på løp bakfra og skapte sjanser sammen med kantspillerne. I deler av annenomgang var Grei helt utspilt og ble løpende mellom.

Likevel kom 4-1 først i det syttiende minutt. Raske og fine kombinasjoner mellom Jon Andre Fredriksen og venstreback Halvard Lien Simonsen skapte uro i Grei-forsvaret et kvarter på slutten av omgangen. Så også ved scoringen. Innlegget fra Simonsen treffer en perfekt plassert innbytter Christian Udnæs og ballen fyker i mål. Meget fortjent på det tidspunktet i kampen!

Bare tre minutter senere får Fredriksen ballen på tjue meter etter en corner og fyrer av en kanon som bare han kan. Vakkert! Deilig å se et ekte “kremmerhus” ! 5-1 og spenningen er borte i kampen.

Moss senker seg unødig ned igjen de siste fem-ti minuttene og slipper til et par av de raske Grei-spissene. En av dem vender bort venstreback Simonsen og skyter hardt mellom keeper Heiers bein. Begge målene til Grei kommer etter personlige feil og bør lukes vekk før man møter lag som Korsvoll. Like fullt spiller Moss en god kamp. Så god som man kan forvente med kuling og tomme trinbuner…

Ett gult kort til hvert av lagene. For Moss fikk Halvard Lien Simonsen se det gule kortet for en ureglementert takling.
Best på Moss mener vi Jon Andre Fredriksen var, hakket foran en rekke spillere som også leverer en godkjent kamp.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design