– Moss er opprykksfavoritten

Av Knut Hovland

Lørenskog hadde en svak sesong i fjor etter å ha vært med og kjempet i toppen av 2. divisjon i de foregående sesongene. Det forklarer trener Vidar Gundersen med at klubben prioriterte både å sikre plassen til 2. laget i 3. divisjon og en satsing på juniorlaget. Plassen til A-laget i 2. divisjon ble også sikret, selv om det så kritisk ut en stund.

– For Lørenskog var dette en riktig prioritering i 2013-sesongen, men i år tror jeg vi skal være med og kjempe høyere opp på tabellen igjen, sier Gundersen. Han forteller at Lørenskog har en rekke unge, lovende spillere som kan svinge litt i prestasjonene, men på sitt beste kan de hamle opp med de fleste.

Lørenskog-treneren holder Moss som en av de klare opprykksfavorittene i 2. divisjon. Det som skjedde etter trenerskiftet i klubben i fjor sommer, og det som er skjedd i vinter, har blitt lagt merke til i Fotball-Norge.

– Jeg så MFK i kampen mot Ullensaker/Kisa i mars, og det er en kamp Moss burde ha vunnet. Hadde de fått mål på sjansene sine i 1. omgang, hadde resultatet blitt et helt annet, sier Gundersen. Han har også stor respekt for sin trenerkollega, Arne Erlandsen.

Lørenskog har fått en viktig forsterkning fra en annen klubb i Moss i løpet av vinteren: Lasse Leth-Olsen gikk fra Sprint til Lørenskog og har gjort sine saker bra. Blant annet scoret han et mål i en treningskamp mot et forsterket Stabæk 2 (1–1). Lørenskog vant 9 av sine 13 treningskamper i vinter.

– Lasse er en tøff og fysisk sterk spiller som ikke er så lett å bryne seg på. Det skal nok også MFK-spillerne få merke i kampen på Melløs, sier Vidar Gundersen til slutt.

Lørenskog åpnet med en solid 4-1-seier over Drøbak-Frogn i serien. Torsdag ble cupavensementet sikret etter å ha slått Birkebeineren 3-2.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design