Mo IL sliter tungt

Av Knut Hovland

I serieåpningen på Sagbakken stadion i april måtte Moss FK slite hardt for å hente hjem tre poeng. Det endte med 1-0 til de gule og svarte. I løpet av de 13 første kampene har Mo bare tatt ni poeng og ligger på en klar nedrykksplass i avdeling 4.

På 1970- og 1980-tallet var det langt større grunn til å kalle Mo IL for Toppfotball. Da herjet spillere som Tore Hagh, Jarle Råum og Trond Sollied som verst, og Mo kom seg både til semifinalen i cupen og til kvalikplass om opprykk til den øverste divisjonen.

Det gikk dessverre ikke, og både Jarle Råum og Trond Sollied forsvant til andre toppklubber. Sollied gjorde kjempekarriere som spiller i både Vålerenga og Rosenborg og senere som trener i utlandet.

Mo IL har tatt sine ni poeng gjennom to seire og tre kamper som har endt uavgjort. På bortebane er det blitt en seier og to kamper med poengdeling. Mo ILs eneste borteseier var 3-2 over Skeid på Nordre Åsen i mai. Den eneste hjemmeseieren til Mo er 3-1 over bunnlaget Medkila, også det i mai. De kommer med andre ord til Melløs med en relativt tynnslitt selvtillit.

Samtidig er bruntrøyene fra den gamle jernverksbyen helt sikkert revansjesugne etter tapet for Moss i serieåpningen. Sist de møtte MFK, på Melløs for to år siden, ble det også tap. Vårkampen var det imidlertid Mo
som vant.

Moss hadde en god kamp borte mot Follo, men så ble det en nedtur hjemme mot VIF 2 mandag. Skal MFK ha noe håp om å henge med i toppen, må det bli full pott mot Mo lørdag ettermiddag. Da er det bare topp innsats og maks skjerping som gjelder. Fra første sekund.

Vi får håpe det løsner nå, slik det gjorde på samme tid i fjor!


Marcos Gondra i aksjon mot Mo i bortekampen i vår, en kamp Moss vant 1-0. (Foto: Moss Avis)

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design