MFK-juniorene videre til 3. runde i NM


Moss FKs junior elitelag tok seg lørdag ettermiddag til 3 runde i årets junior NM (Telenor Cup 2008)

Juniorkællane spilte en heller svak kamp, men det holdt likevel til avansement.

2. runde. Junior NM

Fram Larvik – Moss jr Elite 2-4

 

Sted: Framparken, Larvik
Dato: 25.05.2008
Kl: 15.00

Målscorere:
Martin Holmen, 2
“Minnern”, 1
Niklas Heia, 1 

Moss FK stilte med følgende elleve:

Kristian Bjerke, Bruno, Krister Wemberg, Jaocb Mjelde (K), Øystein Jacobsen, Martin Reinholdtsen, Mats Lindqvist, Marius Henriksen, Martin Holmen, Alexander Bachke, Minh Dui Buy.

 

Benyttede reserver:
Ali Ahmed, Henrik Bakkerud, Tobias Stenrud, Niklas Heia, Mats Kaxrud

 

Moss FK ble satt opp mot Fram Larvik i årets andre runde i NM. Dette synes vi var veldig gøy, da det er ekstra morsomt å måle krefter mot lag man ikke møter til daglig. Fram Larvik leder sin serie som er en kvalifisering til interkrets i fylkene på den andre siden av fjorden.

 

Moss FK åpnet best og trykket Fram skikkelig tilbake i banen. De første 15 minutten fikk Fram nesten ikke låne ballen, og allerede etter 7 minutter lå den første ballen i Framnettet. Fine kombinasjoner og spill gjorde at Martin Holmen kunne sette inn ledelsen på enkelt vis etter et flott løp på bakre stolpe. 0-2 kom etter ca kvarteret etter nok et flott angrep. Minh Dui Buy hadde siste spark på ballen etter nok et angrep tatt ut av den berømte læreboka.

 

Etter dette kvarteret slutter vi totalt å spille fotball. Vi slutter å løpe, vi slutter å gjøre kloke valg, og vi skal gjøre alt på egenhånd. Naturlig nok kommer Fram mer med i kampen, men uten å skape de store sjansene. De lange ballene i bakrom ble forholdsvis enkle å håndtere for Jacob Mjelde og Krister Wemberg.

Vi klarer heller ikke å skape noe særlig, slik at omgangen ebber ut med 0-2 til Moss FK.

 

I pausen er vi alle enige om at den siste halve timen av første omgang rett og slett ikke er god nok fra vår side. Guttene fikk noen utfordringer i garderoben, og ønsket om å spile en bedre andre omgang var tilstede.

 

Likevel starter andre omgang som den forrige sluttet. Vi løper ikke nok, vi gjør vanskelige valg, og vi jobber hver for oss. Fram får flyttet spillet sitt høyere i banen. De begynner også å skape enkelte sjanser, og etter ca kvarteret av andre omgang får de utligningen sin. Etter utligningen virker det som guttene våkner litt og Moss FK kommer mer med i kampen igjen. 1-3 kommer etter at Tobias Stensrud drar seg flott forbi på sin venstre side. Han legger inn til Alexander Bachke som igjen gir ballen til Niklas Heia som kontant setter ballen i kassa. 1-4 er det Martin Holmen som scorer. Etter dette faller vi tilbake igjen til å gjøre alt vi ikke skulle. Fram reduserer ytterligere en gang uten at de kommer nærmere enn 2-4.

 

Først og fremst er vi veldig fornøyde med å komme videre i cupen. Vi spiller en av sesongens svakeste kamper, og vi viser kun glimtvis hva vi kan. De første femten minuttene av kampen, samt de fem minuttene i andre omgang er vi førnøyde med spillemessig. Resten er det bare å ta lærdom av. Selv om vi tar ledelsen tidlig i kampen, og det ser ut til at dette er en kamp vi skal vinne, så kan vi ikke slutte å opptre som et fotballag. Det å vinne kamper kommer ikke av seg selv. Vi er nødt til å legge ned en innsats for at det skal skje. På stillingen 1-2 var det virkelig noen spennende minutter hvor Fram virkelig hadde fått tilbake troen på en Mosseskalp. Dette skulle vi ha unngått, og heller “drept” kampen i første omgang.

 

Fram skal ha ros for å ha stått på til siste spark på ballen, og vi ønsker de lykke til videre i serien.

 

Nå skal vi ha en god treningsuke hvor fokus er rettet mot neste kamp i interkretsserien. Motstander er da FF Lillehammer, og kampen spilles tirsdag 3/6 på Melløs Kunstgress. Avspark er klokken 19.30.

 

Mvh

Jonne og Lars

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design