MFK-juniorene videre i NM

1. runde. Junior NM

Moss jr Elite –  Grorud jr 5-0  (1-0)

 

Sted: Melløs Kunstgressbane
Dato: 26.04.2008

Kl: 13.00

Målscorere:
1-0, “Minnern” (41)
2-0, “Minnern”  (59)
3-0, Mats Lindqvist  (80)
4-0, Martin Holmen  (85)
5-0, Martin Reinholdsen  (89)

Startellever Moss:
Anders Pedersen,
Jørgen Skifterud, Bjørn E. Dørre, Jacob Mjelde, Ali Ahmed, Mats Lindqvist, Martin Reinholdsen, Henrik Bakkerud, Martin Holmen, Mats Karlsen,  Minh Dui Buy “Minnern”.

Benyttede reserver: Alex Bache, Niclas Heia, Tobias Stensrud

Moss FK hadde full kontroll gjennom 90 minutter mot Oslolaget Grorud lørdag. Seieren var aldri truet og da dommeren blåste av kampen sto det 5-0 til juniorkællane.


Assistenttrener-Lars Erik forteller følgende til mossfk.no 

 Det eneste negative med guttas innsats er at vi må holde et mer stabilt tempo uten at vi  selv detter for mye ned på deres nivå. Vi er også veldig positivt overrasket over de nye spillerne sine prestasjoner i denne kampen. Spesiellt Rygge-gutten Mats Lindqvist gjorde et veldig godt inntrykk. Det sier seg også selv at vi har et veldig godt og bredt juniorlag denne sesongen når kun to spillere fra torsdagens juniorkamp mot HamKam startet i denne sammen med ni spillere som hvilte på torsdag, dette er vi veldig godt fornøyd med, avslutter “Jonne” sin assistenttrener.


                                      Mossekråkene kjempet som løver 

Av de elleve som startet mot HamKam torsdag i serien var det kun Jacob Mjelde og Minh Duy Bui som var på banen da dommeren blåste i gang 1. rundte i årets junior-NM. Vi valgte å spare noen av de spillerene som hadde spilt mest frem til nå i sesongen. Grunnen til det er at kambelastningen er stor på enkelte spillere med kamper stort sett mandag, torsdag og lørdag den siste tiden og tiden som kommer. Mandag var det rekruttkamp, torsdag HamKam i serien og lørdag Grorud. Neste uke ser lik ut med rekruttkamp mandag, Stabæk borte onsdag og FC Lyn borte på lørdag. Denne kampen var også en mulighet for de i elitetroppen som ikke hadde spilt så mye så langt denne sesongen, og vi ønsket at de skulle vise seg frem, og gi de en mulighet for å spille seg inn i en seireellever.


                          Her setter “Minnern” inn 1-0 til Moss fra venstre

Fokusområde før denne kampen var tempo og bevegelse. Vi ønsket å oppretholde et så stort tempo som mulig med en like god bevegelse for å komme oss frem til målområdet. Defensivt hadde vi full kontroll under hele kampen. Grorud kom kun til et par halvsjanser under hele kampen, noe vi er svært fornøyd med. Grorud slo til tider mest langt til sine spisser som nesten hele tiden lå i offsidepossisjon. Offensivt kladdet det litt for oss i første omgang. Vi hadde alt av spill, men desverre hadde vi for mange touch på ball og et tempo som ikke Grorud hadde store problemer med å henge med på. 1-0 kommer ca 5 minutter før pause hvor vi fikk til det vi ønsket. Stor bevegelse og hurtig balltempo hvor Minh Duy Bui avslutter på en meget gode måte med et vakkert skudd.


                                  Mossingene hadde full kontroll hele tiden


I andre omgang bestemte vi oss for å for å prøve å “drepe” kampen tidlig i den store medvinden. Grorud prøvde på det samme som i første omgang med lange baller bak vår firer, men vinden gjorde at de ikke klarte å få ballen ut. Det førte til at vi la et stort press på de hvor vi vant ballen på deres banehalvdel. 2-0 er det nok en gang Minh Duy Bui som står for etter et flott innlegg fra kanten hvor Jørgen Skifterud har forsert på sin høyre side og kombinert flott før ballen havner inne hos Minh’ern.

3-0 kommer ikke før i det 80. minutt etter at vi har byttet litt om på laget og har satt innpå Alexander Bache og Tobias Stensrud. Mats Lindqvist scorer 3-0 etter etter å ha scoret med skulderen. Mats spiller forøvrig en meget god match sentralt på midtbanen i dag. 1.års juniorern gjør kloke valg hele veien, er tøff i duellspillet og har stor bevegelse. Martin Holmen scorer 4-0 etter 85 minutter, og Martin “the Bulldog” Reinholdtsen setter inn dagens siste scoring i det 89. minutt. Da dommeren blåser av står det 5-0 til de gule og svarte.


                                                Det ble mange dueller

Alt i alt spiller vi en OK kamp lørdag. At vi vinner 5-0 er flott og det samme at vi holder nullen og slipper Grorud så lite som vi gjør. Likevel sitter vi igjen med en følelse om at hvis vi hadde hatt større tempo vårt spill og hatt enda større bevegelse kunne seieren vært mye større. Men, det viktigste i dag er at vi gjør jobben og kommer oss videre til neste runde. Moro å se at mange av de som ikke har spilt så mye viser seg frem fra en positiv side, og viser at de ønsker å spille seg inn i en serieellever.


                         Det var stort sett enveiskjøring i 45×2 minutter


                                Hjemmelaget bestemte også i luftrommet

Grorudspillerne blir etterhvert i kampen meget ampre og det hagler med etterslengere og stygge tacklinger. Etter at MFKs Martin Holmen kommer for sent inn i en tackling reiser Grorudspilleren seg opp og tar strupetak på Martin. Spillere fra Groruds benk (!) kommer inn på banen for å være med på å “ta” Martin. Vi er enige om at Martin skulle hatt kort i den tacklingen, men å fly i strupen, og at spillere fra benken kommer inn på banen er totalt unødvendig. En av Groruds spillere er også ikke lenge etter på vei ut av banen for å “ta” en tilskuer som har bedt Grorudspilleren slutte med etterslengere. Slik oppførsel ville ikke ha blitt akseptert i Moss Fotballklubb, og det er synd at unge spillere viser en slik atferd.


 

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design