MFK-juniorene tok et kjempesteg mot interkretsserien

MFK-juniorene tok et kjempesteg mot interkretsserien

(Junior: Skogstrand-Moss FK 0-4) Etter en jevn og nervepirrende førsteomgang, løsnet det fullstendig for mossegutta etter hvilen. Det endte med en storseier borte mot serietoeren.

Vinneren av dette KM-sluttspillet får som kjent spille interkrets neste sesong og akkurat nå ser det fantastisk bra ut for klubbens unge talenter. Etter å ha knust Skogstrand hele 4-0 onsdag kveld, troner mossingene fortsatt på topp med tre poeng mer enn laget bak. MFK-gutta har også én kamp mindre spilt, ettersom oppgjøret mot Sarpsborg FK nylig måtte avbrytes.

Det vil med andre ord si at MFK har alt i egne hender og det er fryktelig lite som tyder på at dette kommer til å gå galt. Laget har så langt i år fremstått meget solid og levert resultater som klubben kan være meget stolt av. Og en prestasjon som det er verdt å gå dypere inn i, er nettopp onsdagens møte med serietoeren.

Vrient utgangspunkt

Selv om det endte med en knusende firemålsseier mot Skogstrand, ble det ingen “walk in the park”. MFK hadde fire spillere på skoletur og som derfor ikke var tilgjengelige. I tillegg var en av spissene ute med skade.

– Vi måtte da gjøre noen kreative rokkeringer på laget, forteller trenerteamet og fortsetter:

– Vi var godt forberedt til å kjempe en hard og viktig kamp for å ta et sterkere grep i toppen av tabellen, og vi fikk motstand. Vi gikk ut i hundre og allerede etter fem minutter gikk vi opp i en 1-0-ledelse på en corner. Den ble stanget inn av Jonas Skovly. Deretter fortsatte vi å holde trykket oppe, men kom ikke til de største sjansene. Vi gikk til pause med ledelse, takket være en feber-redning av Andreas Wasenius, oppsummerer teamet.

Nye endringer

I pausen ble det foretatt noen justeringer, hvor Magnus Fagernes kom inn på topp.

– Vi gikk nok en gang ut med fult trykk og fikk et nytt mål på dødball av Fredrik Wasenius. Deretter gikk vi inn i 20 minutter hvor vi kontrollerte det meste og skapte mange sjanser, men vi fikk ikke “hull på byllen” før i det 72. minutt. Da satte Christoffer Bjåland inn 3-0, og før vi hadde rukket å juble ferdig satte Jacob Skovly spikeren i kista med 4-0, forteller det fornøyde trenerteamet.

Faktum er nå at MFK står med fem strake seiere og har en overlegen målforskjell på 22-4. Det vil si at de i snitt slipper inn under ett mål per kamp, mens de i snitt scorer 4,4. Snakk om å levere gang på gang!

Spilles på nytt

Kampen mot Sarpsborg FK, som nylig ble avlyst på Melløs på grunn av enormt mye regn, skal spilles på nytt 28. september klokken 13:00. Denne matchen står oppført som uavgjort på forbundets sider, men dette stemmer altså ikke. MFK har spilt 5 kamper og står med 15 poeng.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design