Markeringsvikt og dommertabber

SERIEKAMP, 17. runde.
 
Junior Elite: Moss – Stabæk 3-4 (3-2)
Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 21.08.2008
Kl: 19.30

Målscorere:
1-0, Martin Holmen (2)
2-0, Niklas Heia (4)
2-1, Omar Fonstad (8)
3-1, Ali Ahmed, (28)
3-2, Erik Benjaminsen (41)
3-3, Anders Myrvold (53)
3-4, Magnus Sitter (57)

Startellever Moss:
Kristian Bjerke, Jørgen Skifterud, Bjørn E. Dørre, Jacob Mjelde, Øystein Jacobsen, Tobias Hattevig, Martin Reinholdtsen, Niklas Heia, Ali Ahmed, Martin Holmen, Aleksander Bachke.


Benyttede innbyttere:

Kristoffer Skavås, Mats Kaxrud, Mats Karlsen, Vegard Edelsten.

———————————————————————————————————————–
Kampen mot Stabæk startet på beste måte, men likevel endte det som et meget bittert tap.

Moss FK ledet 2-0 allrede etter 4 minutter, men måtte likevel se seg slått 3-4.

 


 

Moss FK på beste måte, og vi tok ledelsen allerede etter 2.30 av kampen. Øystein Jacobsen kom opp på sin venstreside og får slått inn. Et perfekt innlegg langs bakken fører til at Martin Holmen sklir inn ledelsen til juniorkællane. Etter fire minutter er vi nok en gang på besøk i Stabækboksen, og Martin Reinholdtsen får pirket inn 2-0. En fantastisk start av oss, og guttene leverte en meget bra åpning av kampen.


         Her har nettopp Martin Holmen scoret 1-0 målet for MFK


Stabæk slo tilbake og reduserte etter 8 minutter etter en markeringsvikt i vårt forsvar. Nettopp markeringsvikt skulle vi få se mer til utover kampen.

 

Etter at Stabæk redu serte jevnet kampen seg noe ut, men vi fortsetter å spille fin fotball på kunstgresset. I tillegg til dette flytter vi beina fort, og Stabæk sliter med å komme til sjanser. På motsatt banehalvdel skaper vi sjanser i fleng, og vi føler at 3-1 “henger” i luften.

 

Etter ca halvtimen skulle vi få 3-1. Et meget flott forarbeid av Martin Holmen hvor han drar av halve Stabæk inne i boksen før han finner Ali Ahmed på bakre stolpe. Her gjør Ali ingen feil og setter ballen kontant i nettaket.

Vi føler at vi nå har god kontroll på Stabæk, men de er likevel farlige når de kommer med sine flikker og kryssløp. Stabæk er også svært flinke til å komme med mange folk i angrep.


             Her setter Niklas Heia inn 2-0 målet for MFK

 

Stabæk skulle få sin redusering til pause etter en soleklar offside. Alle som sto rundt Melløs kunstgress denne kvelde så at Stabækspilleren lå flere meter i offside, men desverrre så ingen i dommertrioen det. Til og med Stabækspillere innrømmet etter kampen at det var en soleklar offside.


Her er det full jubel etter at MFK gikk opp i 2-0 ledelse etter kun fire minutter

 

Til tross for 3-2 i en meget fartsfylt omgang føler vi at Moss FK har vært best, og leder fortjent til pause.

 

Andre omgang starter som den første med at vi kommer til flere store sjanser, men desverre klarer vi ikke å utnytte de. Stabæk på sin side fyller på med mange folk når de kommer, men vårt forsvar har stort sett kontroll på Bæringene.

 

Omgangens første mål er det likevel Stabæk som står for. Utlignelsen kommer etter at vi atter en gang er for snille i vår boks, og Stabækspillerene får en enkel jobb med å sette ballen i mål.

De tar også ledelsen fire minutter senere ved at vi nok en gang er for puslete og klarer å markere i vårt felt.


  Aleksander Bachke gjorde sakene sine bra i denne kampen mot Stabæk

 

3-4 til Stabæk står seg til dommeren blåser av, men ikke uten kontroversielle situasjoner. Alexander Bachke får en fin gjennomstikker da det står et kvarter igjen av kampen. Like innenfor 16-meteren blir han felt bakfra og det skulle vært blåst en soleklar straffe. Dommertrioen klarer da på en merkellig måte å blåse offside på Alexander. Det var på langtnær offside! Alexander kommer da med en spontant kommentar til dommeren som ikke var av det styggeste slaget. Likevel drar dommeren opp det røde kortet direkte uten noen form av advarsel. Vi stiller oss uforstående til dette røde kortet. Alexander burde heller fått en advarsel i form av en muntlig irettesettelse av dommer eller et gult kort. Det røde kortet virker altfor strengt. Kampen nærmest koker på slutten og MFK jakter en utligning. Vi har flere store sjanser og det blir skudd i både stenger reddet på strek. Vegard Edelsten skulle også hatt en straffe da han var aleine igjennom, men nok en gang blåser ikke dagens dommer.

 

Dessverre klarer Stabæk å ri av vårt store press på slutten, og kan sette seg fornøyd på bussen tilbake til Nadderud etter å ha ligget under både 2-0 og 3-1.


Guttespiller Tobias Hattevig gjorde god prestasjon i denne kampen for junior


 Det skal også sies at vi ikke taper gårrdagens kamp pga dommeren. Alle Stabæks mål er av den altfor enkle typen.

Vi er nødt til å ta mer tak i vår boks, og begynne å ta ut motstandere. Det skal være vondt å være motspiller i 16-meteren til Moss FK. I dag var det bare hyggelig. Likevel føler vi at vi hadde fortjent poeng i gårsdagens kamp.

Hadde vi fått straffene vi skulle ha hatt ville nok sluttresultatet blitt et helt annet.

 

Guttene legger ned en enorm innsats i kampen mot Stabæk og det lyser vinnervilje. Desverre holdt det ikke til poeng i dagens kamp. To spillere som fortjener ekstra ros i dag er guttespiller Tobias Hattevig som gjør sin første interkretskamp fra start. Den andre er junior-KM spiller Kristoffer Skavås som kommer inn og jobber som en bulldog på midten. Det blir spennende å følge begge disse videre fremover, da de begge viser en innsats som det lukter svidd av.


  Ali Ahmed scorte 3-2 målet for juniorlaget som også var pauseresultatet
                                 Alle foto: Alvin Holm

 

Neste hjemmekamp er allrede førstkommende torsdag hvor serieleder FC Lyn Oslo kommer på besøk. Kampstart er klokken 1900. Vel møtt!

 

Mvh

Jonne og Lars


            

                 


  

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design