Mål preger kamper

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@arkiv.mossfk.no)

Mot Bryne var jærbuene så å si like gode som oss spillemessig. Det var et godt lag. Men Moss fikk mål i det andre minutt av kampen, og satte dermed jærbuene ut mentalt. Og blir man satt ut mentalt, ja, da skjer det noe med prestasjonene. Og det gode Bryne-laget tapte hele 4-0. Det ligner litt på det Moss opplevde i går.

Så er det greit at trener Geir Bakke selv går ut og demper forventninger og ”slakter” sine egne spillere. Nå er nok dét en smule overdrevet å sette på trykk, men han kan ikke annet i en slik situasjon. Resultatet er en ydmykelse for spillerne, for trenerne og ledelsen i Moss. Men ikke minst for oss supportere! At man taper 5-1 mot Molde ville man kunne ha svelget. Å tape med fire mål for et lag som ikke skal ha ressurser eller evne til å overleve særlig lenge på så høyt nivå, er utålelig. Sett med supporterøyne.

”Skjerping” er et ”buzz-word” som surrer på alle arenaer, fra trenermunner og fra spillere som vil vise at det er det som er årsaken til alt vondt og leit. Altså mangelen på sådan. I går var kællane langt fra skjerpet nok. Når Bakke uttaler til mossfk.no rett før kamp at det er nettopp skjerpingen på raske kontringer tidlig i kampen som må til, blir det rart når det er dette som uteblir. Han kan neppe ha ”glemt” å fortelle det samme til egne spillere.

Siden det er et faktum at mål preger kamper, bør skjerpingen det første kvarteret være ekstra stor i laget. Laget har som helhet ikke mentale muskler til å komme tilbake etter iskalde dusjer i åpningsminuttene. Vi skal ikke underslå at vi har for lite fart på stopperplass og at vi sliter med svak uttelling fremover på banen. Og muligvis, at Moss ikke er vant med å spille 1. divisjonsfotball på kunstgress. I denne kampen er det først og fremst den kollektive mentale kollaps som preger kællane. Det er ingen unnskyldning, men en akseptabel forklaring. Som sagt: Moss er ikke alene om å miste humøret etter scoring mot i de fem første minuttene av kampen.

Mental rekonvalesens bør være på timeplanen ute på treningsfeltet de neste dagene. Selv om Bakke uttrykker skuffet at ”vi gir opp opprykk”, så er det fra søndag vi starter på ny frisk. Da snus terminslista, og høstsesongen er i gang. Haugesund borte er en gjev skalp å ta. En ukes trening av mentale muskler vil bringe kællane tilbake i det gode selskap. Vi innehar fortsatt femteplassen. Noe dårligere enn den bør vi ikke sikte inn på.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design