Maktdemonstrasjon av MFK-juniorene

Maktdemonstrasjon av MFK-juniorene

(Junior: Moss FK-Borgen 4-1) Det startet på ingen måte som mossingene hadde drømt om, men utover i matchen viste klubbens juniorlag hva som virkelig bor i dem. Nå leder de tabellen i A-sluttspillet i KM.

Torsdag kveld tok mossegutta imot en av de store opprykksfavorittene, nemlig Borgen. Vertene startet spillemessig bra og hadde kontroll de første 15 minuttene, men så kom de høye skuldrene. Gjestene gikk opp i føringen og gikk faktisk til pause med ledelse. Men, som så mange ganger tidligere, hevet MFK-talentene seg mange hakk etter pausen.

– Pausen gikk med til å peppe drømmen om opprykk, vilje, samhandling og spilleglede, forteller trenerteamet.

– Vi tok tak i 2. omgang og trillet ball på motstanderens banehalvdel i rundt 20 minutter, men vi kom oss ikke igjennom. Deretter foretok vi en formasjonsendring og tre minutter etter utlignet Tobias Evjenn etter en skikkelig fight innenfor sekstenmeteren, fortsetter trenerne.

Rask ledelse

Det var gått 70 minutter i det utligningen kom og mossingene hadde fått blod på tann. Ett minutt senere kombinerte Tobias Evjenn og Fredrik Wasenius fint, og det hele endte med scoring til sistnevnte. For første gang i kampen var MFK i ledelsen og de så seg aldri tilbake.

– Alt stresset og presset var borte og vi kjørte på. Vi rullet opp sjanse etter sjanse, og i det 88. spilleminutt satte Kristoffer Bjåland ballen i mål etter et godt forarbeid av Markus Kristiansen. Kun to minutter senere satte Fredrik Wasenius spikeren i kista ved å banke inn vårt fjerde mål. Nå leder vi tabellen, jubler juniorlagets trenerteam.

Les kampfakta her.

Se tabellen her.

Ukorrekt tabell

Nå er det slik at tabellen ikke er helt korrekt, selv om MFK leder med ett poeng. Grunnen er at lørdagens kamp mellom Moss FK og Sarpsborg FK ble avbrutt etter 17 minutter, på grunn av store mengder nedbør som la seg på kunstgresset. MFK ledet 1-0 på det tidspunktet kampen ble blåst av, men i skrivende stund står kampen oppført som uavgjort (0-0). Det betyr at mossingene kun har fått med seg ett poeng fra denne kampen, men dette kan fort endre seg til en trepoenger.

– Vi jobber med å finne en ny kampdato hvor vi gjenopptar kampen med en 1-0-ledelse i det 17. spilleminutt, forteller juniorlagets trenerteam avslutningsvis.

Men akkurat i kveld kan man glede seg over mye annet. Nå kan juniorene være strålende fornøyde med kveldens seier og ikke minst tabelltopp. For en spennende høst vi har i vente.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design