Magnus med plass på laget og kontraktsforslag

Magnus Amundsen (19) er blitt tilbudt en tre-årskontrakt i A-stallen fra og med november. – Jeg regner med å skrive under på forslaget ganske snart, forteller unggutten med klare ambisjoner om å kapre en plass i første ellever`n. Og allerede på søndag får han vist hva han er god for når han får sin andre kamp fra start mot Molde.

I duskregnet på Melløs fikk unge Magnus beskjeden om han skal starte kampen mot Molde søndag. – Det var moro det, smiler han. – Det blir min fjerde kamp og andre fra start.
Du kjempet om en plass på laget allerede mot Lillestrøm i forrige kamp?
– Ja, det var ingen tvil ut i fra tilbakemeldingene om at jeg var aktuell for innhopp i den kampen. Så har jo Kjell vært skada, så jeg har jo fått signaler om at jeg var aktuell til å starte.
Hvordan følte du det selv?
– Det er bare moro. Det er derfor jeg trener. Jeg ble ikke paff, men litt overraska da jeg ble tatt ut. Jeg har ikke følt meg så langt unna laget.
Hvilke rolle får du på søndag?
– Sentral midtbane med defensive kvaliteter. Jeg får håpe jeg kan bidra med noe offensivt også.
Hvordan vil du karakterisere deg som fotballspiller?
– Jeg har en ganske ålreit fysikk. Løper og sliter mye på midtbanen. Har vel mer å hente på tekniske ting, pasningsferdigheter og sånt. Men jeg håper at det kommer på det nivået her også. Arbeidsmoral og lagfølelse er vel styrkene mine først og fremst.
Er du en tålmodig spiller?
– Ja, det vil jeg si. Målet mitt er vel å spille meg inn på A-laget etter hvert og få noen kamper til året og bli en Tippeligaspiller.
Var det riktig for din utvikling å bli leid ut til Sarpsborg tidligere i år?
– Ja, det var helt greit det. Da fikk jeg spille førstelagsfotball. Det er ganske stor forskjell på 3. divisjon og 2. divisjon sånn sett. I Sarpsborg var jeg en del av førsteelleveren. Da blir du satt mer pris på, det betyr litt.
Det var vel kontrakt som var det store målet?
– Ja, det har jo vært det etter at jeg har trena såpass mye som jeg har gjort i det siste. Pluss at jeg har kjørt hit hver dag hjemmefra i 40 minutter hver vei. Jeg har trena fast med A-laget denne sesongen her, mens i fjor var det vel to ganger i uka. Artig dette.
De fleste i Moss husker deg mest for en ting.
– Kampen mot Rosenborg, eller noe sånt no? Det var eneste jeg spilte på A-laget i fjor, bortsett fra noen minutter som innbytter mot Molde borte. Jeg husker at vi var lenge med til vi fikk straffe mot oss og det røde kortet, som var helt tåpelig (Hasse ble utvist). For min del var det en stor opplevelse å spille for såpass mye publikum og mot Rosenborg.
Hva har vært høydepunktet i din karriere så langt?
– Det vil jeg vel si var da jeg var med i EM i Skottland for U16. Vi røk ut i gruppespillet etter tap mot Portugal og Spania og seier mot Hviterussland. Det var et to ukers sluttspill i Skottland. Det var stort, minnes han.
Det har blitt noen landskamper på deg?
– Ja, det er vel 18 stykker for U16, U17, U18 og U19. Husker ikke helt hvor mange jeg har for de forskjellige. Jeg begynte faktisk som spiss på landslaget da jeg var 16, minnes han. – Men jeg har spilt mest som midtbanespiller.
Neste steg U21?
– Det er et veldig stort steg fra U19 til U21. På det laget er det en del rutinerte Tippeligaspillere og utenlandsproffer med, så det er et stort steg. Det er det neste målet, men da må jeg etablere meg i Tippeligaen først.
Hvor lang tid gir du deg selv?
– I løpet av et par sesonger bør jeg vel spille en del. Det spørs hvor lang tid klubben gir meg og. Men når du er rundt 21 bør du spille litt. Det er ikke det å sitte på benken og komme inn som er målet, understreker han.
Fortell litt om karriera di?
– Jeg har spilt sammen med Simen i Selbak siden jeg var 11. Da jeg var 16 fikk jeg en sesong på A-laget i 2. divisjon og året etter gikk jeg til Fredrikstad. Der spilte jeg et år på interkretslaget deres. Det er best å ha et år på juniorlaget med folk på egen alder rundt seg. Jeg gikk rett fra guttelaget i Selbak og opp til 2. divisjon. Der ble det ikke noe juniorfotball og følte det var riktig å ta et år med juniorfotball først. Så kom jeg til Moss for to sesonger siden. Da var jeg 17. Det var moro det. Det var veldig tungt det første halvåret. Jeg hadde ikke lappen og måtte ta bussen innover hver dag etter skolen. Tok bussen klokka sju om morran til skolen og var ikke hjemme før klokka ti på kvelden, avhengig når vi trente.
Var det verdt det?
– Ja, det var vel egentlig det. Men det var en periode det var veldig tungt og jeg lurte på om jeg skulle orke det, men så fikk jeg lappen og det ordnet seg. Samtidig begynte jeg å trene mer med A-laget, så da ordna motivasjonen seg.

Eggen om Magnus:
– Vi har hatt i flere år nå. Jeg møtte han første gang jeg jobbet i forbindelse med St.Olav gymnaset. Han er en sånn spiller som de fleste trenere liker veldig godt. Gir alt og ert øff fysisk. Vond å spille mot, rett og slett. Han har etter hvert utvikla teknikken også som gjør at han nærmer seg Tippeliganivå med tanke på pasningsspill og kreative evner. Det andre, duellspillet og det fysiske, der er han på Tippeliga nivå allerede. Jobber vi mer med kapasiteten hans løpsmessig så kan han være en spiller som brukes både som forsvarer og anker på midtbanen, skryter han.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design