– Må gripe sjansen nå

Tekst: Alvin Holm (alvin@arkiv.mossfk.no)
Vidar Martinsen

Var du veldig betenkt over utfallet av å bli FFK-spiller når du på forhånd visste at det ville bli mottatt med blandede følelser hos Kråkevingen og hos andre MFK-patrioter?
Jeg vet jo at det ikke er særlig populært å gå til erkefiende nr.1, men i dette tilfellet så må jeg tenke på meg selv ang karriere og ikke minst familien min som også har sitt å si i denne saken. Men jeg vil i hvertfall huske Kråkevingen som en imponerende og sterk støtte overfor spillere i Moss Fotballklubb, forteller Martinsen videre.

På Kråkevingens diskusjonsforum “kråkeboka” så er det noen enkelte supportere/brukere som bruker følgende hets mot deg som “judas” og “sviker”, hva tenker du som fotballspilleren Vidar Martinsen om dette?
Helt greit for meg det, de får bare kalle meg det de vil. Jeg bryr meg faktisk ikke noen ting om det. Flesteparten ønsker meg jo lykke til uansett. Jeg må se det positive i det. Alle har visst det lenge at min målsetning er å få spille i Tippeligaen i nærmeste fremtid og det får jeg sjansen til nå, og den sjansen må jeg med ambisjoner gripe nå.

Hva ble avgjørende for valget ditt, å få spille i MFK denne sesongen for å se an muligheten for opprykk eller å komme opp på et høyere nivå så fort som mulig?
Jeg følte nå at tiden var inne for å bytte klubb for at jeg skal få viderutvikle meg videre som fotballspiller på et høyere nivå. Det var kun FFK som kom med det rette budet på meg, og siden det ikke var andre interesserte klubber for tiden, så ble dette et enkelt valg for meg med tanke på beliggenhet, familie og venner. Jeg måtte rett og slett gripe sjansen når den bød seg for meg. Jeg har prøvd å rykke opp med MFK i de to siste sesongene uten hell dessverre, men jeg må videre føler jeg nå.

Hvordan vil du beskrive din tid i Moss Fotballklubb, da tenker jeg både på det negative og det positive til slutt?
Det negative må være at vi ikke klarte å rykke opp i 2005 sesongen da vi var så nærme. Vi hadde store muligheter som vi dessverre rotet bort selv. Og det at vi har ligget langt nede på tabellen når vi ser bort fra 2005 sesongen med 3. plass og kvalik mot Molde FK. Må vel nesten ta med det angående alle trener byttene som har vært i løpet av de fem siste sesongene. Alle trenere har jo sin egen strategi og treningsmetoder.

Det positive må være da jeg kom fra 3. divisjon i Råde IL og til Tippeligaen med MFK der jeg fikk debuten mot RBK. Da var det fem seriekamper igjen å spille. Moss rykket ned den høsten husker jeg dessverre. Jeg er også veldig takknemlig for den tilliten jeg fikk av trenerne i løpet av disse årene, spesielt av Rune Tangen som var som en mentor for meg. Han har jeg lært veldig mye av. Han har jeg mye å takke for føler jeg, med tanke på min utvikling som fotballspiller. Alt i alt så har jeg hatt noen sinnsyke bra år i MFK. Jeg vil savne en meget bra og sosial spillergruppe, samt alle de andre som jeg har blitt kjent med i løpet av mine år i klubben. Det blir utrolig vemodig å forlate Moss Fotballklubb. Jeg er også sikker på at 2007 blir et bra sportslig år for klubben. Geir Bakke og gutta har noe på gang, føler jeg. Jeg ønsker MFK alt godt videre med utviklingen, avrunder Vidar Martinsen i sitt siste intervju som mossespiller.