Lillestrøm til Melløs med to MFK-helter i troppen

Av Knut Hovland

Arnold Origi var i flere sesonger en god sisteskanse for MFK (og på Kenyas landslag) før han forsvant fra Moss etter nedrykket til 2. divisjon. Da gikk han først til Ullensaker Kisa, men relativt raskt ble han hentet til Lillestrøm. Der har han gjort en god figur den siste tiden, senest søndag i kampen mot Sogndal som endte med 2–0 til LSK.

I den kampen spilte også Fredrikstad-gutten Anders Østli, en spiller som mange MFK-supportere husker med glede – selv om det nærmer seg 10 år siden han herjet på Melløs. Etter det var han i Danmark i flere år og spilte for Sønderjyske i Superligaen. Hos
Lillestrøm har han hatt en trygg plass de siste to sesongene.

Lillestrøm og Moss har møtt hverandre mange ganger opp gjennom årene, både i serien og cupen. I 1981 møttes lagene i cupfinalen på Ullevål, og det endte med 3–1 til de gule og svarte fra Lillestrøm. Det var på slutten av den aktive karrieren til helten over alle LSK-helter, Tom Lund.

Bare to år etter tapet for Lillestrøm var MFK tilbake på Ullevål: Da ble det 2–0 over Vålerenga i finalen etter scoringer av Stein Kollshaugen og Geir Henæs.

Arne Erlandsen kjenner både LSK og MFK meget godt, og det blir spennende å se hvordan det går på Melløs onsdag ettermiddag. Normalt skal Lillestrøm, som ligger på 6. plass i eliteserien, være et par hakk bedre enn Moss, men cup er som kjent cup. Der kan det meste skje.

I den første NM-runden ble Sandnes Ulf slått ut av Sola fra 3. divisjon, blir det en ny cupskrell på Melløs onsdag?

Kom og se selv, dette blir en godbit for alle fotballinteresserte mossinger – fyll opp Melløs stadion!

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design