Kvik Halden er formlaget med tre på rappen

Av Knut Hovland

Våre fotballvenner helt sør i fylket hadde noen gode sesonger da Ørjan Christiansen (nå toppspillerutvikler i MFK) var trener i klubben. Fra en relativt anonym tilværelse i 3. divisjon til kamp om de øverste plassene i 2. divisjon. Det endte nesten med enda et opprykk, og på veien slo de også ut Fredrikstad FK i cupen – mens FFK var i Tippeligaen.

Nå er det Nils Lexerød som er trener i festningsbyen, og han kommer til Melløs med et lag som har opparbeidet seg en god porsjon selvtillit etter å ha kapret 10 poeng på de fem siste kampene. De vant 1–0 over Harstad hjemme, slo Eidsvold Turn 3–0 borte og sist helg ble det 2–0 over Drøbak hjemme i Halden.

I den sistnevnte kampen startet det ikke så bra for hjemmelaget, men i andre omgang løsnet det. Vi siterer fra klubbens hjemmeside:
– I pausen må trener Nils Lexerød ha gitt ganske klare beskjeder, for om det vippet litt før pause handlet alt om Kvik Halden i starten av andre omgang. Laget presset høyt i banen, og var aggressive i alt de gjorde. Den første scoringen kom allerede etter seks minutter ved Dino Mulac, og bare ti minutter sørget Almir Taletovic for at det sto 2–0 til hjemmelaget. Det ble også sluttresultatet.
Dermed har de fire kamper på rad uten baklengsmål, det er sterk statistikk – det spørs om den holder en runde til!

En spiller som har vært i både MFK og Kvik Halden er Agim Shabani. Han er det mange som husker fra tiden på Melløs (kom fra FFK), men nå blir hans hovedoppgave å stoppe de gule og svarte. En annen Kvik-spiller med fersk fortid i MFK er midtbanespilleren Mathias Engebretsen. Han kom fra Sarpsborg 08 til MFK i fjor sommer og markerte seg meget bra i snuoperasjonen utover høsten.

Assistenttrener Kent Hansen i Kvik Halden ser fram til møtet med Moss.

– Vi gleder oss veldig til å møte et av avdelingens beste lag. Sist helg viste Moss i store perioder klasse i kampen mot Kjelsås. Selv om det ble tap, styrte vel Moss så å si det meste med 10 mann. Vi har sett Moss tre ganger denne sesongen, så vi vet godt om lagets styrker og svakheter.
– Selv har vi plukket 9 poeng av 9 mulige i de siste tre kampene, og har i perioder vist spillemessig hva som bor i laget. Vi har slitt med mange skader i sesongstarten, men håper å få tilbake i hvert fall en til av dem som har vært ute med skade til kampen mot Moss. Med seier mot Moss og Kjelsås vil vi for fullt være med i toppsjiktet, sier Hansen.

Det er et formsterkt og godt lag MFK skal bryne seg mot på Melløs denne gangen, men revansjesugne mossespillere vil nok vise at de hører med i toppen av 2. divisjon. Tapet for Kjelsås var et arbeidsuhell, punktum.


Kvik Halden slo Drøbak-Frogn 2–0  hjemme i Halden. (Foto: Kvik Halden Fotballklubb)

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design