– Kontinuitet

– Kontinuitet

– Får en bedre arena
André Kraft Tveter har ledet Moss 2 hele sesongen. En sesong som endte med opprykk til 4. divisjon etter ett år i 5. divisjon. Andreas Wasenius har vært solid helt bakerst og i tillegg bært kapteinsbindet siden i sommer. Kraft Tveter mener det er viktig å ta steget opp til 4. divisjon igjen.

– Det var veldig moro å rykke opp. Vel fortjent, og all ære til de som har bidratt gjennom sesongen, da særlig juniorgutta. Jeg vil også rose spillerne fra a-laget som har bidratt med glimrende holdninger og vilje til å gjøre laget som en helhet bedre. Det viktigste med opprykket er at vi får en bedre arena for spillerutvikling og en god arena for de som skal ned og bidra fra a-laget, sier Kraft Tveter.

Wasenius følte det var noe å revansjere etter nedrykket i fjor.

– Å rykke opp føltes utrolig godt. Vi hadde mye å revansjere etter en skuffende sesong i fjor, så det var på sin plass å kunne revansjere det. Samtidig viste vi fram potensialet til de yngre spillerne i klubben. Det var artig, sier Wasenius.

Det så lenge ut til at mossingene kom til å måtte belage seg på en sesong til i 5. divisjon, men en meget sterk andre del av sesongen gjorde at håpet tentes.

– Vi forstod vel at det var mulig å ta igjen Drøbak 2 da vi slo Navestad i midten av september, samtidig som Drøbak 2 tapte mot Selbak 2. Fra da av klarte vi hele veien å beholde fokus på våre egne prestasjoner fra kamp til kamp, sier Kraft Tveter.

Kontinuitet
Kaptein Andreas Wasenius peker på kontinuitet som en av faktorene for at opprykket kunne bli en realitet.

– Jeg tror den avgjørende faktoren for oss i år var at ingen forventet noe av oss. Vi kunne gå inn i hver kamp med fokus kun på hva vi skulle gjøre i hver enkelt situasjon. Dét, samt at vi har hatt en kontinuitet av gode juniorspillere og a-lagspillere som virkelig har villet bidra har vært viktig, sier han.

Trener Kraft Tveter trekker fram lagets indre driv.

– Det som har vært avgjørende for å klare opprykket har vært lagets indre driv til å lykkes samt spillernes vilje og evne til å utvikle seg underveis i sesongen. Samtidig har vi vært tro mot våre spilleprinsipper hele veien, sier han. Kort oppsummert har sesongen stort sett vært preget av stor spilleglede, godt samhold og veldig god innstilling til laget og dets verdier. Denne gruppa har også vist at de håndterer motgang på en konstruktiv måte, noe som lover godt for framtiden, legger Kraft Tveter til.

– En tillitserklæring
Wasenius har stått støtt bakerst og i sommer fikk han kapteinsbindet, et bind han mener har vært bra for egen utvikling.

– Å få kapteinsbindet er en tillitserklæring, så å bli valgt til kaptein er noe jeg er stolt over. Opplevelsen av å ha vært kaptein for rekruttlaget i år har vært veldig givende. Det har vært givende i den form at det stiller ekstra krav til meg under kampene. Det krever ekstra fokus og det ser jeg på som en veldig spennende utfordring, forteller han.

Han fortsetter om egen utvikling:

– Jeg er veldig fornøyd med egen utvikling. 2018 har vært et år hvor jeg har blitt vant med et nytt nivå i 2. divisjon, samt vært del av en opprykksduell med Moss 2. Vi har trent hardt og samarbeidet med Tommy (Haglund, keepertrener), Anders (Gundersen) og Christian (Sukke) har gitt meg mye. Det var også veldig gøy å vise mot Grorud at jeg er moden for nivået, sier sisteskansen.

André Kraft Tveter ser fram mot 4. divisjon neste sesong.

– Vi ser allerede fram til neste sesong, og vi vet at vi fremdeles må utvikle oss dersom vi skal kunne bite fra oss og vise oss fram på en skikkelig måte neste år, avslutter junior- og rekruttreneren.

 

 

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design