Kommer ubeseiret til Melløs

Av Knut Hovland

Den siste scoringen til Eidsvold kom helt på slutten av kampen, og det endte med 2–2 og poengdeling. I den andre serierunden ble det solide 3–1 over Kjelsås, mens det ble 1–1 i serieåpningen i Harstad. Dermed er Moss og Eidsvold tabellnaboer etter tre runder med bare ett poeng som skiller lagene.

I cupen ble det derimot rask exit for laget fra Øvre Romerike: Det endte med et sviende 5-1-tap for Gjøvik Lyn på bortebane. På klubbens hjemmeside ble det beskrevet som en «helsvart kveld».

En av Eidsvold Turns største profiler gjennom tidene er Per Brogeland, som fikk med seg 251 A-kamper for klubben i perioden 1971 til 1984. Senere ble han trener i Kongsvinger, og Brogeland var også trener for Rune Tangen da han spilte i Lienz og ble seriemester i Østerrike.

Mot Drøbak-Frogn hjemme på Myhrer stadion startet det bra med 1–0 til Eidsvold etter en scoring av veteranen Arnar Førsund etter bare tre minutter. Men så kom Drøbak sterkt tilbake og scoret to ganger. Først i sluttminuttet fikk Eidsvold utligningen de både fortjente og trengte.

Trener Bent Inge Johnsen var alt annet enn fornøyd: – Jeg er skuffet over at aggressiviteten var så dårlig. Etter den gode kampen mot Kjelsås trodde spillerne tydeligvis det skulle gå greit mot Drøbak-Frogn uten full innsats. Vi spiller jevnt mot de beste lagene og jevnt mot de svakeste. Dette er en tendens vi må få gjort noe med så fort som mulig, sa Johnsen til lokalavisen Eidsvoll Ullensaker Blad.

Avisen la til for egen regning: Kommende helg venter Arne Erlandsens Moss. Det er et godt lag. Kanskje passer akkurat det Turn veldig bra?

Det får vi svaret på etter at kampen på Melløs er ferdigspilt, men vi både håper og tror at revansjesugne MFK-spillere vil vise seg fra en annen og mye bedre side enn det de viste i bortekampen mot Harstad. Den første hjemmekampen mot Lørenskog ga oss noen veldig synlige bevis på hva som bor i dette laget.

Møt opp på Melløs lørdag klokka 16.00.


Mats Ingebrigtsen sikret Eidsvold Turn ett poeng med sin straffescoring mot Drøbak-Frogn. (Foto: etf-fotball.no)

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design