Komfortabel seier!

SERIEKAMP, 16. runde.

Junior Elite: HamKam – Moss 3-5  (2-2)
Sted: Hamar stadion
Dato: 14.08.2008
Kl: 19.00

Målscorere:
1-0, ukjent
1-1, Øystein Jacobsen (str)
2-1, ukjent
2-2, Ali Ahmed
2-3, Alexander Bachke
2-4, Alexander Bachke
2-5, Martin Holmen
3-5, ukjent

Startellever Moss junior elite:

Kristian Bjerke, Jørgen Skifterud, Krister Wemberg, Bjørn E. Dørre, Øystein Jacobsen, Anders Hegglund, Jacob Mjelde, Martin Reinholdtsen, Martin Holmen, Alexander Bachke, Ali Ahmed.

På benken:
Niklas Heia, Øyvind Høgmo, Mats Kaxrud, Tobias Stensrud, Tobias Hattevig.

Etter en heller svak hjemmekamp mot Kongsvinger i forrige serierunde slo juniorkællane hardt tilbake borte mot HamKam torsdag kveld. Spesielt andre omgang var god fra MFKs side og de ga seg ikke før HamKam-keeperen måtte hente fem baller fra eget mål.

Første omgang startet jevnt og lagene følte litt på hverandre. Jacob Mjelde måtte gå ut allerede etter ti minutter med hodeskade etter en kollisjon med en egen spiller. Niklas Heia som kommer inn på Mjeldes plass på sentral midtbane spiller en en meget god kamp. Tøff i duellene, sikker med ballen og kloke valg er noen av stikkordene for kampen til Niklas Heia.

Kampens første store sjanse er det Alexander Bachke som får. Han er aggresiv og snapper opp en pasning på tvers bak hos HamKam. Alene med keeper blir han litt “heit” og ballen sklir av foten på det meget bløte og sleipe kunstgresset. En sjanse av dette kalibret skal være mål, og noe Alexander normalt setter i mål. Unge Bachke skal likevel få sin revansje senere i kampen.

Det er likevel HamKam som tar ledelsen i kampen etter at de får kommet inn fra siden og får slippe til for enkelt. Noen av Mossespillerne mente målet skulle vært avblåst for offside, men det er umulig fra vårt ståsted på siden å si om de har rett.

Utligningen kommer etter ca ti minutter etter at HamKam tok ledelsen. Nok en gang er vi aggresive og vinner en ball. Martin Holmen tar med seg ballen inn i feltet hvor han blir felt. Dommeren peker korrekt på krittmerket. Øystein Jacobsen gjør ingen feil, og sender keeperen i det ene hjørnet og ballen i det andre.

Fem minutter før pause scorer HamKam på nytt. Denne gangen er det en helt enkel markeringsfeil som fører til at HamKam spilleren får dyttet inn ballen fra kloss hold. Vi visste på forhånd at HamKam er et lag som er meget gode på innlegg og dødballer, slik at vi hadde fokus på nettopp dette.

Dette skulle likevel ikke bli omgangens siste scoring. Nok en gang kommer vi tilbake og utligner. Dette er meget sterkt av oss, og det viser at guttene har god moral og står på til dommeren blåser. Ali Ahmed setter inn utligningen 2 minutter før pause. Noen gode valg fra vår midtbane fører til at Ali får ballen like utenfor 16-meteren. Han fyrer av med sin velkjente høyreslegge. Ballen går innom en HamKam spiller og i mål. Dette var en utrolig deilig og viktig scoring som betyr mye psykologisk.

Bildet er hentet fra hjemmekampen mot HamKam tidligere i år da de grønnkledde
vant 3-2 på Melløs kunstgressbane.
Arkivfoto: Alvin Holm.

I pausen er vi enige om at vi må bli mer oppmerksomme bak, og samtidig flytte beina mer og hurtigere. Spillerne tar umiddelbart tak i dette og vi ser et mer opplagt Mosselag etter pausen.

Vi har et spillemessig overtak de første ti minuttene av omgangen, men kampen ligger likevel og vipper. Å få den neste scoringen ville bli meget viktig. Hadde HamKam tatt ledelsen 3-2 kunne sluttresultatet blitt et helt annet

Vi utnyttet likevel vårt spillemessige overtak og scoret to på tre minutter. Alexander Bachke fikk sin revansj etter missen i første omgang, og scorer 2-3 målet. En flott stikker til Alexander fører til at han fyrer av en markkryper fra rundt 16 meter. Dette var et meget flott skudd som fløt oppe på det bløte kunstgresset.

Allerede etter tre nye minutter er Alexander Bachke på plass igjen. Nok en gang er det en glimrende stikkball og et flott løp som gjør at Alexander er alene med HamKam-keeperen. Alene mot mål gjør han ingen feil og setter ballen mellom beina på keeperen til Ham-Kam.

Disse tre minutten hvor vi scorer to mål gjør at vi tar full kontroll på kampen. Vi skaper sjanser på løpende bånd og vi har 4-5 meget store sjanser som vi med mer nøyaktighet hadde satt inn. Guttespiller Tobias Hattevig gjør et godt innhopp og er nær scoring i sin junior interkretsdebut.

HamKam på sin side skaper enkelte mindre farligheter, men føler likevel at vi har full kontroll.

Den berømte spikeren i kisten kommer ikke før halvtimen er spilt. Martin Holmen kriger om en høy ball og får med seg en ball som spretter mot HamKam målet. Keeperen kommer utover og den unge Rørosingen lobber ballen kontrollert over han. HamKam reduserer en gang, men kommer ikke nærmere.

Andre omgangen vår er av det meget gode slaget. Vi er kompakte og vi flytter beina, vi får til vårt eget gode spill samtidig som vi er aggresive i presset. Vi vinner kampen helt fortjent, og det var en gjeng meget fornøyde og glade spillere og ledere som satt seg på bussen hjem til Melløs.

Seieren var meget viktig da årets interkretsserie er rekordjevn. På toppen ligger suverene FC Lyn, men bak er det meget jevnt. Vi ligger i dag på en fjerdeplass med bare ett poeng opp til andreplassen. Til nedrykksplassen er det kun fire poeng, slik at hvert poeng vi jobber inn blir meget viktige.

Neste torsdag (21 aug.)  er det igjen hjemmekamp, og vi tar imot Stabæk på Melløs. Kick off er klokken 19.30.

Vel møtt!

Jonne og Lars