Kollektiv underprestasjon

Av: Eystein Simonsen(eystein@arkiv.mossfk.no)

Feil valg
Feilpasninger, lite bevegelse og gale valg, preget spillet til Moss i dag. KIL var ballsikre og spilte tidvis ballen fint mellom seg på egen halvdel, men kom sjelden mye over midtbanen. Moss på sin side, ble tvunget til å spille five-a-side på midten fordi bevegelsene i laget var for dårlige. Samtidig la KIL seg etterhvert tungt bakpå og rensket unna det meste som til slutt ble polet inn fra mosseforsvaret.

Høyt og langt
For lite fart langs sidene, gjorde det lett for KIL å demme opp for gryende mosseangrep. Høye, lange og uvinklede, baller er ikke løsningen uten et “fyrtårn” på topp. Det er dømt til å mislykkes. Ballen kommer i retur og angrepene må bygges opp på nytt. I dag var sentrale spillere som Muiruri og Husøy borte i store deler av kampen. Veien om midtbanen ble ofte sløyfet, og høye polere ga midtbanen nakkesleng. Vi forstår ikke valget. Husøy i uvant rolle mistet løpskraften, og Muiruri ble klemt inne mellom 4-5 KIL-spillere. Først når Fredriksen slapp til, så vi hva Moss kan gjøre med ballen nogenlunde langs matta. Og det er ikke tilfeldig at det nettopp er han som scorer. Ballsikker, driblesterk og med fart i riktig retning. På frisparket er han like frekk som vanlig. Lyspunkt!Men det var for sent i dag. KIL komprimerte med 8 mann og lå bare og ventet i lange perioder i annen omgang. Destruktivt? Ja! Men effektivt. Når skal Moss finne medisinen mot denne typen fotball?

For lite løping
Et lyspunkt på et tafatt mosselag, var arbeidet Steffen Lilleng la ned, til tross for at han slet med å få tak i ballen. Bare det at spillere løper, gjør jo noe med motstanderens spilleopplegg. I dag ble det løpt for lite, og jogging er en bedre beskrivelse. Vi har forståelse for at varmen var plagsom, men den har 22 mann felles. Den ellers eminente Amin Askar var en skygge av seg selv, og orket ikke hjem. Det skapte trøbbel for Tommy Edvardsen på overgangene til KIL. Vi hadde ikke blitt sjokkert om Bakke hadde gjort tre bytter i pausen.

Skjerping må til
Det som startet bra de første ti minuttene, endte svakt. Vi forventer mer av kællane ved neste korsvei! Da venter Pors, som slo formsterke Sogndal borte i dag…

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design