Klare for Hødd på lørdag

Klare for Hødd på lørdag

Lørdag 11. juli er det endelig klart for 1. runde i PostNord-ligaens avdeling 1 i 2020. Moss tar turen til Ulsteinvik og møter Hødd på Høddvoll (som har blitt godt kjent fra «Heimebane» på NRK).

Hødd er et lag med stolte tradisjoner, som også har vært på flere visitter i Norges øverste divisjon. Sist men ikke minst spilte de cupfinale og vant den mot Tromsø så sent som i 2012. I 2010 rykket laget opp fra nivå 3 til nivå 2, og var der frem til 2016 da de rykket ned sammen med Bryne, KFUM og Raufoss. Siden 2017 har laget da spilt i 2. divisjon – i 2017 og 2018 i «den andre avdelingen», mens de i fjor spilte i samme avdeling som Moss. Den første av fjorårets kamper mellom Moss og Hødd endte med et 4-2 tap på Høddvoll, der Moss sine mål ble satt inn av av Mikkel Aarstrand og Tim Reinback (straffe). Verdt å nevne om kampen på Høddvoll i 2019 var at vi dro dit uten Klaussen og Sanyang. Hjemme på Melløs vant Moss 2-1 på Melløs etter 2 mål på straffe av nettopp Sanyang. Vi har altså fått 3 straffer mot Hødd på de to siste kampene!

Hødd er alltid ett lag med ambisjoner, og vi tror de har tanker om opprykk også i år – så dette blir en tøff start for Mossegutta på årets sesong.

Vi har tatt en titt på Hødd sine hjemmesider, og her leser vi at de har fått inn to forsterkninger nå på tampen. Det er Simon Silverholt som er svensk og i 2019 spilte for IFK Mariehamn i den øverste divisjonen i Finland. Han står oppført med 43 kamper, 9 mål og 8 assist totalt i Veikkausliiga. Simon beskrives som offensiv kantspiller med bra fart. Ny keeper er Marco Priis Jørgensen – en danse som i fjor spilte for FC Roskilde. Han har også en fortid i Norge, der han har spilt for Mjøndalen, Ham Kam og Arendal de siste åra. Keeperen har dermed erfaring fra Tippeligaen og OBOS-ligaen med Mjøndalen. han beskrives som en høyreist keeper med god rekkevidde.

Vi tror at Hødds spiller nummer 11, nordirske Robin Shroot og spiller nr 8, Wachirawut Phudithip blir gutta som Mossespillerne må ha kontroll på. Det var disse som begge scoret 2 mål mot Moss i fjor.

MFK har trent godt de siste ukene, og etter en god generalprøve mot Vålerenga 2 tyder det meste på at Moss FK er klare for å komme i gang med sesongen.
Vi gleder oss til sesongstart 2020, og ønsker gutta lykke til i Ulsteinvik!

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design