Klare for finale

AV: Bjørn-Christian Roksvåg

Etter 23 minutter fikk KIL en korrekt straffe, etter et ubevisst slag fra keeper Kristian Bjerke.
Så etter 26 minutter så juniorene mulighetene til å vinne, et lang skudd fra Anders Hegglund med en fin vri på ballen.

Moss ga seg ikke med det, og snudde kampen. I det 29 minutt gikk frasparket fra Jakob Mjelde rett i kassa fra 20 meter.

Juniorene hadde flere sjanser til 3 – 1, men etter 33 minutter fikk Kongsvinger mål igjen. Klabb og babb som endte i Magnus Solums føtter, fintet seg litt ut på siden og skjøt ballen hardt i åpent mål.
Dermed ble det 2 – 2 til pause, et rettferdig resultat.

Andre omgang startet noe bedre for våre gutter, men scoringen lot seg vente. Moss hadde store sjanser, flere strøk stolperota.
Før i det 69. minutt løsnet for Jakob Mjelde. Det ble blåst et frispark på 25 meter, som han velger å skyte høyt. Ballen traff KIL-keeperen sin hånd, gikk i tverliggeren og i mål! Praktfull scoring!

Kun fem minutter senere satt Moss en ny scoring. En corner ble slått inn, Niklas Heia gikk høyt i lufta og nikket ballen via et KIL-bein og rett over streken. KIL-keeperen prøvde å slå ballen ut, men publikum på siden og linjemann så tydelig at ballen hadde vært inne. 4 – 2 til Moss.

Som oftest kommer bortelaget med en redusering like før slutt, denne gangen var heller ingen unntak.
Det var en corner på overtid som ble lagt på lengste, som Simen Nornes skjøt ballen konstant i nettet.

Kampen ebbet dermed ut med en fortjent 4 – 3 seier til våre gutter, som møter HamKam i finalen.
HamKam slo forøvrig Sarpsborg 08, etter en knusende 4 – 0 seier.

– Vi er gode idag, og fremstår som et godt lag. Kongsvinger er et godt lag, vi har stor respekt for dem, nå må vi bare bygge videre på det vi gjorde idag, sier trener Jon Eirik Ødegaard til mossfk.no.

Keeper Kristian Bjerke mener også at de var gode, og hadde god kontroll.
– Vi gjør en god første omgang, dette ble en helt annen kamp enn den mot Bærum. Vi kjørte også den formasjonen vi er mest vant til (4-3-3), istedet for 4 – 4 – 2. Det så vi fungerte også mye bedre. Målene vi slipper inn idag, er greie bortsett fra den ene hvor jeg kanskje heller skulle bokset ballen ut, avslutter en fornøyd Kristian Bjerke som er klar for finale mot HamKam søndag.